2022 ABD-Hindistan ilişkileri için büyük bir yıl, 2023 daha da büyük olacak: Beyaz Saray

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
WASHINGTON: ABD Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Jon İnce Pazar günü (yerel saat), Hindistan-ABD ikili ilişkilerinin ortak demokratik değerlere dayalı bir “küresel stratejik ortaklığa” dönüştüğüne ve ikili, bölgesel ve küresel meselelerde artan çıkar yakınlaşmasına dikkat çekti.
Washington, India House’da bir tatil öğle yemeği resepsiyonunda konuşan, “2022 çok başarılı bir yıl ve önümüzdeki daha da büyük bir yıl, bu ilişkinin on yıllardır nasıl ilerlediğinin gerçekten bir göstergesi. Biz Beyaz Saray’dayız,” dedi. tüm yönetim kesinlikle Başkan Biden’ı dünyanın herhangi bir yerinde ABD ile en tutarlı ilişkilerden biri olarak görüyor, ancak aynı zamanda gelişmeye, güçlenmeye ve gelişmeye devam etmek için en büyük potansiyellerden bazılarını hâlâ elinde tutan ilişkilerden biri olarak neredeyse benzersiz. tam da bunu yapmaya çok kararlılar.”
Finer, 2022’nin ABD-Hindistan ilişkilerinde çok önemli bir yıl olduğunu ve 2023’ün daha da büyük bir yıl olacağını söyledi.
“Dörtlü zirvemiz var, Hindistan’ın Başbakan Narendra Modi’yi dahil etmeyi dört gözle beklediğimiz G20 başkanlığına sahibiz, 2+2 Dörtlü bakanlar toplantımız var, CEO diyaloğunu yeniden başlatacağız, erken dönemde kritik ve gelişmekte olan bir teknoloji diyaloğumuz olacak. 2023” dedi İnce.
Hindistan ile ABD arasındaki ilişkinin, zaman içinde gelişmeye, güçlenmeye ve gelişmeye devam etme konusunda hala en büyük potansiyele sahip olanlardan biri olduğunu söyledi ve ABD’nin tam da bunu yapmaya çok kararlı olduğunu ekledi.
“Dünyanın dört bir yanına baktığımızda, ABD ve Biden küresel bir gündemi ilerletmeye gerçekten yardımcı olabilecek ortaklar ararken, Hindistan ve Başbakan Modi bu listenin çok üst sıralarında yer alıyor. NSA yardımcısı, bu ilişkiye ne geleceği konusunda çok heyecanlıyız ve onu ileriye taşımaya kararlıyız” dedi.
ABD Başkanı Joe Biden ve Başbakan Modi, egemenliği ve toprak bütünlüğünü koruyan, demokratik değerleri destekleyen ve barış ve refahı teşvik eden dayanıklı, kurallara dayalı bir uluslararası düzene olan bağlılıklarını yeniden teyit ettikleri iki yüz yüze ikili toplantı gerçekleştirdi. tüm.
“Bu (Hindistan-ABD ilişkileri) iki yönlü bir yol ve bu çok simbiyotik bir ilişki…” Başbakan Modi’nin dediği gibi, “Hayalini kurduğumuz Hindistan’ın çoğu önümüzde.” Hindistan’ın ABD Büyükelçisi Taranjit Singh Sandhu, “Bu sadece çıktığımız bir yolculuk, ABD gibi dostlarımızın önümüzdeki yolculuğumuzda bize katılmasını dört gözle bekliyoruz” dedi.
Her iki lider de Japonya ve Avustralya ile çok sayıda Dörtlü Lider mekanizması anlaşmasına katıldı.
Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan’ın önde gelen bir küresel güç ve Hint-Pasifik’i bir barış, istikrar ve artan refah bölgesi olarak koruma çabalarında hayati bir ortak olarak ortaya çıkmasını desteklemektedir. Ülkelerimiz arasındaki dört milyon Hint-Amerikan diasporasına ve iki ülke arasındaki canlı eğitim alışverişine yansıyan güçlü kişiler arası bağlar, stratejik ortaklık için muazzam bir güç kaynağıdır.
ABD Dışişleri ve Savunma Bakanları ile Hintli mevkidaşları arasındaki 2+2 bakanlık diyaloğu, ABD ile Hindistan arasında tekrar eden ana diyalog mekanizmasıdır. Amerika Birleşik Devletleri, Nisan 2022’de dördüncü 2+2 diyaloğuna ev sahipliği yaptı. 2+2 diyaloğuna ek olarak, Amerika Birleşik Devletleri ve Hindistan, uzay ve sağlık işbirliğinden insan çabalarının tüm yönlerini kapsayan düzinelerce ikili diyalog ve çalışma grubunda işbirliği yaptı. enerji ticareti ve yüksek teknoloji.
“Bunun neden böyle olduğunu anlamak kolay. Herhangi bir konuda Washington’da iki partinin de üzerinde fikir birliği oluşturmanın son derece zor olabileceği bir zamanda, ABD ile Hindistan arasındaki ilişkiyi destekleyen iki partinin de üzerinde güçlü bir fikir birliği var ve bu Finer, “On yıllardır var ve bir yönetimden diğerine yüksek derecede süreklilik var. Hem jeopolitik olarak hem de dünyanın önde gelen iki demokrasisi olarak çıkarlarımız arasında açıkça artan bir uyum var” dedi.
Hindistan ve ABD, Birleşmiş Milletler, G-20, Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği Bölgesel Forumu (ASEAN), Uluslararası Para Fonu, Dünya Bankası ve Dünya Ticaret Örgütü gibi çok taraflı kuruluşlarla yakın işbirliği içinde çalışıyor.
Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan’ın 2021’de iki yıllık bir dönem için BM Güvenlik Konseyi’ne girmesini memnuniyetle karşıladı ve Hindistan’ın daimi üye olduğu reformdan geçirilmiş bir BM Güvenlik Konseyi’ni destekliyor.
Hindistan bir ASEAN diyalog ortağı, bir Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü ortağı ve bir Amerikan Devletleri Örgütü gözlemcisidir.
Avustralya ve Japonya ile birlikte ABD ve Hindistan, özgür ve açık bir Hint-Pasifik’i teşvik etmek ve bölgeye somut faydalar sağlamak için Dörtlü olarak bir araya geliyor.
Haziran 2022’de Quad ülkeleri, her biri Avustralya, Hindistan, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri’nden 25’er öğrenci olmak üzere 100 öğrencinin Amerika Birleşik Devletleri’nde STEM alanında yüksek lisans veya doktora çalışmalarına devam etmesi için bir fırsat olan ilk Quad Fellows için işe alımını tamamladı.
Hindistan ayrıca, ekonomilerimizi daha bağlantılı, dirençli, temiz ve adil hale getirmek için Hint-Pasifik Refah Ekonomik Çerçevesi (IPEF) üzerinde ABD ile birlikte çalışan 12 ülkeden biridir.
Hindistan, Amerika Birleşik Devletleri’nin muhatap olduğu Hint Okyanusu Kıyıları Derneği’nin (IORA) bir üyesidir. 2021’de Amerika Birleşik Devletleri, merkezi Hindistan’da bulunan International Solar Alliance’a katıldı ve 2022’de Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Yöneticisi Samantha Power, Coalition for the Disaster Resilient Infrastructure (CDRI) Yönetim Konseyi’nin Eş Başkanı oldu. Hindistan’ın daimi eşbaşkan olduğu yer.