2022 mali yılında yaklaşık 10 bin yabancı ABD vatandaşı oldu, bu 15 yılın en yüksek sayısı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
MUMBAI: 2022 mali yılında (30 Eylül’de sona eren 12 aylık dönem) yaklaşık 10 bin yabancı ABD vatandaşlığı aldı – tarafından yayınlanan bir ilerleme raporuna göre, 15 yılın en yüksek istatistiği Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS) Çarşamba gecesi geç saatlerde.
Göçmenlik Bürosu, 10.75 bin başvurunun işlenmesini tamamladığını ve 9.67 yeni vatandaşlık yemini ettiğini belirtiyor. ABD vatandaşları. Çocuklar da dikkate alındığında 30 Eylül 2022’de sona eren yılda 10.23 bin ABD vatandaşlığı aldı.
2022 mali yılı için ülke dökümü bu ilerleme raporunda mevcut değildir, ancak geçmiş veriler şunu göstermektedir: Yerli Amerikalılar ABD vatandaşlığı almak için Meksikalıları takip edin.
Örnek olarak, 2021 mali yılında 8,13 bin yabancı ABD vatandaşlığı aldı, bunların 1,13 bini (veya %14’ü) Meksikalı ve 57.043’ü (veya %7’si) Hintli idi.
TOI tarafından daha önce bildirildiği üzere, 2022 Mali Yılı’nda, USCIS mevcut tüm istihdama dayalı göçmenlik vizelerini (yeşil kartlar) verdi. Düzenlenen bu tür yeşil kartların 2,75 bininin 91.639’u (veya %33’ü) Kızılderililere tahsis edildi.
Pandemi nedeniyle aile bazında yeşil Kart kota kullanılmadı ve kullanılmayan sayıların istihdama dayalı kategoriye taşınmasıyla sonuçlandı. 2021 mali yılında taşınan numaralar boşa gitti, ancak USCIS’in çabaları, 2022 mali yılında tam kullanımla sonuçlandı.

“Kullanılmayan vizelerin 2023 Mali Yılı’nın başlangıcı olan 1 Ekim 2022’den itibaren mali yılın sonunda artık kullanılamayacağı göz önüne alındığında, bu, tüm ajansın kapsamlı bir çabasıydı. Son çeyrekte USCIS, bekleyen başvuruları etkili bir şekilde ele almak için haftanın 7 günü vakalar üzerinde çalışıyordu. Fazla mesai kaynaklarındaki bu artış, özellikle birikmiş işleri azaltmayı amaçlayan kongre ödenekleri sayesinde mümkün oldu” dedi.
USCIS direktörü Ur Mendoza Jaddou, “Bize emanet edilen her göçmenlik davası, Amerika Birleşik Devletleri’nde daha iyi bir yaşam kurmaya çalışan bir bireyi veya aileyi temsil ediyor” dedi. “USCIS personelinin yenilikçiliği ve adanmışlığı sayesinde daha insancıl bir göçmenlik sistemi inşa etmede ölçülebilir ilerleme kaydettik. Özellikle hizmet verdiğimiz tüm insanlar için geri dönüş sürelerini kısaltmak için yapılacak daha çok iş var ve önümüzdeki yıl birikmiş işlerin azaltılmasına yönelik iddialı hedeflerimize ulaşmak için kongre desteği kritik öneme sahip” diye ekledi.
Önümüzdeki aylarda Göçmen Bürosu, öğrenciler ve değişim ziyaretçileri için tüm misafir işçi dilekçeleri (Form I-140) ve belirli çalışma izni başvuruları (Form I-765) için prim işlemeyi başlatarak bu ilerlemeyi geliştirmeyi planlıyor. Ayrıca, göçmen olmayan statüsünün değiştirilmesi ve göçmen olmayan kalış süresinin uzatılması için tüm başvuru sahiplerine biyometrik muafiyet sağlamayı planlamaktadır (Form I-539); ve çalışma izni başvuruları (Form I-765), Statü Ayarlaması (Form I-485) ve Vatandaşlığa Kabul (Form N-400) dahil olmak üzere yaygın olarak kullanılan çeşitli formların basitleştirilmesi.
Buna ek olarak, ilerleme raporu, USCIS’in insani yardım misyonunu ilerletmek için çevrimiçi dosyalama ve bildirimler, yeni düzenlemeler ve artan personel ve kamu katılımı dahil olmak üzere yaklaşan adımları vurgulamaktadır.