Aadhaar, Kerala’daki seçmen kimliklerinin %50’siyle bağlantılı | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member
THIRUVANANTHAPURAM: Eyaletteki seçmenlerin yarısının kendi seçmenleri var Aadhaar üç ay içinde seçmen kimlik kartları ile sayıları. Eyaletteki 2.71.62.290 seçmenden 1.37.94.053’ü (%50,78), Ağustos ayında başlatılan gönüllü bir girişimle 7 Kasım itibarıyla Aadhaar’larını seçmen kimlik kartlarına bağladı.
Aadhaar’ı seçmenlerin kimlik kartlarına bağlamak, Hindistan Seçim Komisyonu’nun (ECI) bir girişimi olan sahte oylara karşı önemli bir adım. Alappuzha (%65,11), Wayanad (%63,51) ve Kollam (%62,34) ilçeleri arasında, Aadhaar’ı seçmen kimliğiyle ilişkilendirmede iyi ilerleme kaydeden en iyi bölgelerdir. Ernakulam (%41,28) ve Kasargod (%43,22) geride kaldı.
Devlet, Aadhaar’larını seçmen kimliklerine bağlayan seçmen sayısını artırmak için çeşitli önlemler almıştı. Halkın irtibat formalitelerini tamamlaması için tüm taluk genel müdürlükleri ve ilçe toplayıcılarında yardım masaları ve kiosklar açıldı. Ayrıca festival gibi büyük halk toplantılarının olduğu yerlerde büfeler açıldı. Büyük kabile topluluklarının olduğu bölgelerde yetkililer, bağlantıyı tamamlamak için onlarla iletişime geçti. Tüm devlet çalışanları ve ailelerinden prosedürleri tamamlamaları istendi. Stant seviyesindeki yetkililer, eşleştirme formaliteleri için evleri ziyaret etmek üzere Garuda mobil uygulaması hakkında özel eğitim aldı.
ECI girişimi, seçmen kütüğünün yanılmaz olmasını sağlamayı, listedeki mükerrer girişleri kaldırmayı ve seçmenin kimliğini garanti altına alarak yanlış oy olasılığını önlemeyi amaçlıyor.
Ancak, Aadhaar’ı seçmen kimlikleriyle ilişkilendirmek şu ana kadar zorunlu değil. Son milletvekili seçimlerinde devlet, seçmen kütüğüne yapılan yanlış girişlerle uğraşmak zorunda kaldı. Muhalefet, listede yaklaşık 4,34 lakh ikili seçmen olduğunu iddia ederek, seçim kütüğünün yanılmazlığı konusunda büyük bir tartışmaya yol açtı. ECI, yalnızca yaklaşık 38.000 mükerrer giriş olduğunu söyleyerek muhalefetin verilerine itiraz etse de, komisyon, seçimler sırasında belirleyici olabilecek mükerrer girişleri kaldırmadığı için eleştirildi. Ana sandık merkezi nihai listeyi Ocak ayında yayınlayacak.