Ailesi, onun hayallerini desteklemek için zorluklara meydan okuyor | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member
Thiruvananthapuram: Ne zaman Anup MSa Plus İki öğrencisi Vettor Devlet HSS OkuluÇarşamba günü burada düzenlenen İlçe Okulu Sanat Festivali’nde Keralanadanam’da birinci oldu, sadece onun için değil, tüm ailesi için çok şey ifade ediyordu.
Anoop, üç erkek çocuğun en küçüğüdür. Babası kalp hastası, annesi ve büyükannesi kanser hastasıdır. Her iki erkek kardeşi de, yetersiz gelirleriyle ailelerini destekleyen tapınak işçileridir.
“Daha önce ev hemşiresi ve tezgâhtar olarak çalıştım ama eşime ve anneme bakmak için her iki işi de bırakmak zorunda kaldım. Şu anda oturduğumuz ev de bir aile kavgasının parçası. Anoop’un annesi Sobhana, tüm sınırlamalarıma rağmen oğlumun dans tutkusunu sürdürmesine destek olmak istiyorum” diyor.
Beş yaşında dans etmeye başlayan Anoop, ‘arangettam’ını V. sınıftayken tamamladı. Kuchipudi, Keralanadanam’da eğitim gördü ve Bharatanatyam.
“VIII. sınıftan beri benim altımda çalışıyor. Enstitüde ona ücretsiz dans dersleri veriyoruz çünkü onun son derece iyi olduğunu ve yaptığı işe kendini adadığını fark ettik” diyor Tatvamasi’deki dans öğretmeni. Kalapeedam Ivin John.
Anoop, sanat festivallerinde yeni değil. 2018-2019 devlet sanat festivalinde Keralanadanam’da ikinci oldu. Küçük yaşlardan itibaren eğitim almasına rağmen, profesyonel dansçı olmak için çok sevdiği öğretmeniyle tanıştığında hayal kurmaya başladı.
“Ivin efendim, Kalakshetra stilini öğretiyor ve ben onun dans tarzından etkilendim. Kalakshetra’daki Bharatanatyam’daki çalışmalarımı ilerletmem ve bunu bir kariyer yolu olarak seçmem gerektiğini fark etmemi sağladı,” dedi Anoop.