Antony Raju, KSRTC Yönetiminin Kararını Savundu | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member

THIRUVANANTHAPURAM: ulaştırma bakanı Antony Raju’nun sahip olduğu KSRTC yönetimiçalışanlarına taksit ödeme kararı aldı. Ancak sendikalar başta olmak üzere CITUbirçok yerde protesto yürüyüşleri düzenledi. KSRTC eyalet genelindeki ofisler ve genel müdürün izin belgesini yaktı.
Bakan, ay başında maaşın tamamını kendisinin ödemesinin gerekli olmadığı görüşündeydi. “Ay başında tam maaş gerekmiyor. Karar çalışanlara yardımcı olmak için alındı. Ama kimse bunu kabul etmeye zorlanmayacak” dedi.
Ayrıca, yönetimin işçilere yardım etmeye yönelik tüm yeni önerilerini eleştiren sendikaları da kınadı. Bakan, “Çalışanlar maaşı taksitli almak istemiyorsa tercihlerini her zaman belirtebilirler. Çalışanların maaşlarını her ayın 5’inden önce alması gerekiyorsa en doğrusu budur” dedi.
Şu anda maaşların eyalet hükümetinden fon alana kadar tam olarak ödenemeyeceğini söyledi. Bu nedenle maaş ödemesi ancak her ayın 15’ine kadar mümkün olabiliyordu. Bazen bu tarih geçmiştir. Ancak iki taksit halinde sağlanırsa, tüm çalışanlar ilk taksiti her ayın 5’inden önce alabilir.
Bakan, şirketin operasyonlarda yapılan değişiklikler sonucunda performansını iyileştirmesi nedeniyle hükümetin KSRTC’ye yaptığı yardımın azaldığını söyledi. Satışlar artarsa KSRTC krizden çıkabilir. Bu nedenle hükümet ve yönetim, geliri artırmak için çeşitli adımlar atmaya çalışıyor. KSRTC, yardım için her zaman hükümete güvenemeyeceğini de sözlerine ekledi.
Ancak, CITU dahil tüm sendikalar kademeli maaşlara ilişkin tedbir kararına karşı çıktı. CITU daha sonra genel müdürün emrini yaktı.