Aruvikkara’da balık stoklama girişimi başladı | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member
Thiruvananthapuram: Yavru balıkların, Balıkçılık Bakanlığı’na bağlı bölgedeki yerel özyönetim organlarının çeşitli kamu havuzlarına salınma süreci.Janakiya Matsyakrishiproje başladı Aruvikkara.
Düzenlenen program Arumamkotukonam Chira Aruvikkara panchayat’ta açılışı MLA G Stephen. Balıkçılık Dairesi Başkanlığı, projeyi balık stoklarını artırmak, iç kesimlerde balık yetiştiriciliğini teşvik etmek ve dengeli beslenmeyi sağlamak amacıyla formüle etti.
50 kuruş alana sahip olan Arumamkotukonam Chira, Neyyar Barajı’nın balık çiftliğinden getirilen bin sazanla stoklandı. Kendi kendine yardım grubu Kachani Nanma Purusha ekime öncülük ediyor ve hasadın bir yıl içinde tamamlanması bekleniyor. Şu anda Penchayat’ta 12 halka açık gölette balık yetiştiriciliği için başvurular alındı. Tholicode köyü, Poovachal, Vithura, Uzhamalakkal, Kuttichal, Vellanadu ve panchayatlarında da balık çiftçiliği başlayacak. Aryanad önümüzdeki günlerde bölümün Nedumangad kümesinde.
Bakanlık balık yemine %70 sübvansiyonla 20 civciv veriyor. Balık yönetimi kendi kendine yardım grupları, gençlik kulüpleri ve kültür merkezleri yönetiminde yürütülmektedir. Yılanbaşlı murel (varal) gibi yerli balıklar da projenin bir parçasıdır.