Thiruvananthapuram: Gıda güvenliği departmanı, gıda güvenliğini sağlamak için gelecek katı talimatlar vesilesiyle duyurdu attukal pongala. Gıda Güvenliği Komiser Yardımcısı, mevcut ve geçici yemek işletmelerinin gıda güvenliği standartlarına uyması gerektiğini belirtmiştir. Tüm işletmeler gıda güvenliği izni veya tescili gösterebilmelidir. Restoran çalışanlarının sağlık sertifikalarının da belgelenmesi ve denetime sunulması önerilmiştir.
Gıda girişimcileri ve ilgili çalışanların 24 Şubat’ta departman tarafından verilecek bir eğitim programını takip etmeleri gerekmektedir. Bayram münasebetiyle yiyecek, içecek, meşrubat ve içme suyu temin eden kurum, kuruluş ve kişiler ayrıca Akşaya Kendra ilerlemek.
Otel veya restoran sahipleri, gıda hazırlama hammaddelerini satın alanların kayıtlarını tutmalı ve hammadde tedarik eden işletmecilerin geçerli bir gıda güvenliği lisansına sahip olmasını sağlamalıdır. Yemek hazırlama alanı ve ortamı temiz olmalı, çalışanlar da kişisel hijyeni sağlamalıdır. Katı atıklar kapalı kaplarda saklanmalıdır.
Sadece saf su ile yapılan buz, alkolsüz içeceklerde kullanılmalı ve ayrıca sadece temiz dondurucularda, buz kutularında veya kaplarda saklanmalıdır. Sağlanan tüm gıda paketi paketlerinde, hazırlama zamanı ve son kullanma tarihi ile birlikte bir not bulunmalıdır. Adananlar, 1800 425 1125 numaralı ücretsiz hattı arayarak gıda ile ilgili şikayetlerini bildirebilirler.