Thiruvananthapuram: tarafından düzenlenen dört günlük ‘Matsyotsavam 2022’ Balık tutma Doğu Kalesi, Putharikandam Maithanam’daki Dünya Balıkçılık Günü’nü anma bölümü ilk iki günü başarıyla tamamladı. Etkinlik, birçok nedenden dolayı kalabalık bir çekici olduğunu kanıtladı.
Girişte çeşitli zanaatkar balıkların rengarenk karşılamasından sıcak deniz ürünleri lezzetlerinin sunulduğu yemek alanına kadar, etkinlik hafta sonunun tüm beklentilerini karşılıyor.
Burada 50 tezgâha yayılmış yaklaşık 120 balık türü var. Balığın türüne bağlı olarak, birkaçı 20 ila 2.000 Rs arasında mevcuttur. gibi balık türleri Arapayma ve Alligator Gar yüksek talep görüyor. Kerala Su Ürünleri Geliştirme Ajansı yetkilisi E Mujeeb, “Etkinliğin sonuna kadar komple akvaryum kitlerini de satmış olacağız” dedi. tarafından kurulan yemek mahkemesi Balıkçı Eşlerine Yardımlaşma Derneği (SAF) ve Kerala Eyaleti Balıkçılık Geliştirme Kooperatif Federasyonu (Matsyafed), özellikle hafta sonları öğle yemeği saatlerinde kalabalık görüyor.
“Yemekler Anchuthengu’lu balıkçı kadınlar tarafından hazırlanır ve Vizhinjam. Buradan elde edilen kârın tamamı onlara gidiyor. SAF çalışanları olarak tek amacımız onlara destek olmak ve bunun başarıya ulaşmasını sağlamaktır” diyor. Abhilaşayemek alanı tezgahında bir SAF çalışanı.
Festival, su ürünleri meraklıları, çiftçiler, balıkçılar, öğrenciler ve halkın, Balıkçılık Bakanlığı, devlet ve merkezi hükümet kurumları ve su ürünleri endüstrisini güçlendirmek için çalışan diğer özel kuruluşların çeşitli program ve programlarını deneyimlemeleri için en büyük fırsatı sunuyor. ve anla.
“Bu kadar çok devlet ve özel paydaşla işbirliği içinde ilk kez eyalet düzeyinde bir balıkçılık festivali düzenliyoruz. Matsyotsavam Santhosh Kumar Program Komitesi Başkanı, “Balıkçılık, son 20 yılda pozitif büyüme kaydeden ve gıda güvenliğinin sağlanmasına en büyük katkıyı sağlayan sektör” dedi.
Girişte çeşitli zanaatkar balıkların rengarenk karşılamasından sıcak deniz ürünleri lezzetlerinin sunulduğu yemek alanına kadar, etkinlik hafta sonunun tüm beklentilerini karşılıyor.
Burada 50 tezgâha yayılmış yaklaşık 120 balık türü var. Balığın türüne bağlı olarak, birkaçı 20 ila 2.000 Rs arasında mevcuttur. gibi balık türleri Arapayma ve Alligator Gar yüksek talep görüyor. Kerala Su Ürünleri Geliştirme Ajansı yetkilisi E Mujeeb, “Etkinliğin sonuna kadar komple akvaryum kitlerini de satmış olacağız” dedi. tarafından kurulan yemek mahkemesi Balıkçı Eşlerine Yardımlaşma Derneği (SAF) ve Kerala Eyaleti Balıkçılık Geliştirme Kooperatif Federasyonu (Matsyafed), özellikle hafta sonları öğle yemeği saatlerinde kalabalık görüyor.
“Yemekler Anchuthengu’lu balıkçı kadınlar tarafından hazırlanır ve Vizhinjam. Buradan elde edilen kârın tamamı onlara gidiyor. SAF çalışanları olarak tek amacımız onlara destek olmak ve bunun başarıya ulaşmasını sağlamaktır” diyor. Abhilaşayemek alanı tezgahında bir SAF çalışanı.
Festival, su ürünleri meraklıları, çiftçiler, balıkçılar, öğrenciler ve halkın, Balıkçılık Bakanlığı, devlet ve merkezi hükümet kurumları ve su ürünleri endüstrisini güçlendirmek için çalışan diğer özel kuruluşların çeşitli program ve programlarını deneyimlemeleri için en büyük fırsatı sunuyor. ve anla.
“Bu kadar çok devlet ve özel paydaşla işbirliği içinde ilk kez eyalet düzeyinde bir balıkçılık festivali düzenliyoruz. Matsyotsavam Santhosh Kumar Program Komitesi Başkanı, “Balıkçılık, son 20 yılda pozitif büyüme kaydeden ve gıda güvenliğinin sağlanmasına en büyük katkıyı sağlayan sektör” dedi.