Thiruvananthapuram: Şehir Polis Komiseri CH Nagaraju Pazar günü, cadde kenarındaki restoranların işleyişine getirilen kısıtlamaları, bunların şehri sağlıksız hale getirdiğini ve yaya yollarının bozulmasına yol açtığını öne sürerek haklı çıkardı.
Son zamanlarda, şehrin polis komiseri sokak kenarındaki restoranların saatlerini 20:00 ile 23:00 arasında kısıtladı. Kısıtlama, yaya güvenliğini sağlamak için şehir polisinin başlattığı “beyaz halı operasyonu” adlı bir ay süren kampanya kapsamında getirildi.
“Cadde kenarındaki bu lokantaların çoğu kaldırımları işgal ediyor, bu da yayaların rahat akışını engelliyor. Bu lokantaların müşterileri de araçlarını yola park etmek zorunda kalıyor, bu da trafiğin düzgün akışını engelliyor ve yol kenarlarında kanalizasyon, altında güzelleşen şehri yapmak akıllı şehir proje, hijyenik değil.
“Kısıtlama, bu garip uygulamaları engellemek amacıyla getirildi, ancak insani nedenlerle sokak restoranlarına toptan bir yasak getirilmedi; sadece zamanlamayı sınırladık” dedi komiser. Ayrıca cadde kenarındaki yemek tezgahı operatörlerinin, işlerini yürütmeleri için belirli alanlar bulmak üzere şirkete başvurabileceklerini, ancak kaldırımlara ve diğer halka açık yerlere girmelerine izin verilmeyeceğini söyledi.
Şehrin polis komiseri ayrıca öğrenciler de dahil olmak üzere nüfusun büyük bir kısmının kaldırımları kullandığını belirtti.
Sürüş, güvenliklerini sağlamayı amaçlamaktadır. Beyaz halı operasyonu, şehrin dört bir yanındaki kaldırımların engelsiz olmasını sağlıyor.
Bu arada cadde kenarındaki restoranları işleten kişiler komiserin hareketini eleştirdiler. Sözcü, “Bu tür kısıtlamaların uygulanması bizi kademeli olarak mağazaları kapatmaya zorlayacak. Kısıtlamalar ticari faaliyetlerimizi etkileyecek ve otel ve bar sahiplerini desteklemek için tasarlandı” dedi. Nushad Nsokak kafe sahibi Vellayambalam.