Thiruvananthapuram: Eski Başbakan Oommen Chandy, daha ileri tedavi için bir charter uçuşuyla Bengaluru’ya götürüldü. Eski başbakan, Bengaluru’daki HCG Hastanesine yatırılacak ve oradaki doktorların görüşüne göre gelecekteki tedavi hakkında bir karar verilecek.
Tedavi gördüğü hastaneden havaalanına gitmeden önce medyaya konuşan Chandy, ailesinin kendisine mümkün olan en iyi tedaviyi vermediği yönündeki haberleri yalanladı.
“Ailenin beni tedavi etmediği yönündeki haberler tamamen asılsızdır. Bana verilen tedavide herhangi bir anormallik olmadı. Tedavim sırasında ailem ve partim bana yardımcı oldu” dedi.
Tıp konseyinden iki doktor ve akrabaları ona Bengaluru’ya kadar eşlik etti. Aile üyelerine Milletvekili Benny Behanan da eşlik etti.
Geçen Pazartesi gününden beri özel bir hastanede zatürre tedavisi görüyordu. Sağlık kurulu, Almanya’dan döndükten kısa bir süre sonra sağlığının düzelmesi üzerine tedavi gördüğü HCG hastanesine nakledilmesine karar verdi.
Hastane ve ayrıca eyalet hükümeti tarafından oluşturulan sağlık kurulu, eski CM’yi Bengaluru’ya taşımayı kabul etti.
AICC bunun için harita uçuşunu ayarlamıştı. Chandy ve onun ailesi.
AICC kararı Sonia Gandhi ve Rahul Gandhi’nin müdahalesinden sonra aldı. AICC Başkanı Mallikarjuna Kharge ayrıca Chandy’nin akrabalarını daha ileri tedavi için onu hemen Bengaluru’ya taşımaya çağırdı.
Akrabalarından ve parti arkadaşlarından bazıları, Chandy’nin akrabalarının ona en iyi muameleyi yapmadığını iddia ederek ortaya çıktı. Hatta bu konuda Başbakan’ın müdahalesini bile istemişlerdi.