Coğrafi Bilgi Sistemi: Kerala Hükümeti Coğrafi Bilgi Sistemini Hazırlıyor. Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member

THIRUVANANTHAPURAM: Eyalette daha iyi vergi tahsilatına yönelik önemli bir adım olarak, yerel özyönetim dairesi (LSGD) hazırlamaya karar verdi. Coğrafi Bilgi Sistemi (GIS) ilgili yerel makamlar içindeki tüm mülklerin haritaları.
LSGD, Altıncı Eyalet Finans Komisyonu’nun (SSFC) tavsiyesine dayalı olarak dijital mülk haritalamayı devreye aldı. Kamu ve özel mülkiyet için ayrı işaretler bulunmalıdır, SSFC raporunda söyledi.
Eyalette vergi tahsilatını artırma yönünde uzun bir yol kat edebilecek bir hareketle, Yerel Özerk Yönetim Dairesi (LSGD), ilgili yerel kurumlar bünyesindeki tüm mülklerin Coğrafi Bilgi Sistemi Haritalarını (GIS) hazırlamaya karar verdi. LSGD, Altıncı Devlet Finans Komisyonu’nun (SSFC) tavsiyesine dayanarak dijital mülk haritalaması için bir emir yayınladı.
SSFC, ikinci raporunda vergi ve vergi dışı gelirlerin artırılması için bir dizi genel tavsiyede bulundu. Ana öneri, emlak vergisi değerlendirmesi için gerekli kullanımlarını ve özelliklerini gösteren, kamu ve özel mülklerin ayrı işaretleriyle tüm mülklerin bir CBS haritasının hazırlanmasıydı. SSFC, bu amaçla teknik kolejlerden ve kolejlerden NSS gönüllülerinin kullanılmasını önerdi. Amaca yönelik geliştirilecek ve HTE, Palakkad gibi bir kuruma emanet edilecek bir dijital sistem bazında yapılabileceğini sözlerine ekledi.
SSFC ayrıca yerel yönetim, GST departmanı ve çalışma departmanındaki tüm lisanslı kurumların ve bunların personelinin bir veri tabanının derlenmesini ve derlenmesini tavsiye etti. Bu, mesleki verginin belirlenmesini kolaylaştırır. Ayrıca süreklilik için benzersiz bina numaralarının oluşturulmasını savundu.
LSGD, SSFC’nin tavsiyelerini tartışmak için Aralık 2022’de bir toplantı düzenlemişti ve şimdi tavsiyelerin uygulanmasını yönetti. LSGD’nin son talimatına göre, bakanlık tüm yerel yönetimlere gelir tabanını gösteren bir CBS haritası hazırlama ve bunu kamuya açık bir belge haline getirme yetkisi verdi.
SSFC, raporunda mutlak vergi şeffaflığına duyulan ihtiyacı vurgulamıştır. Vergi mükelleflerinin listesi, diğer gelirler ve borçları da dahil olmak üzere vergilerinin ayrıntıları otomatik olarak oluşturulmalıdır. Raporda, bu ayrıntıların yerel yönetim web sitesinde, Yerel Öz Yönetim Departmanının web sitesine bağlantılar ile birlikte halkın soruşturulması için sağlanması gerektiği belirtildi.
Rapor ayrıca, emlak vergisi oranının 10 yıldan daha uzun bir süre önce belirlendiğini ve o zamandan beri revize edilmediğini belirtiyor. Daha da önemlisi, eyaletteki inşaat patlamasının yerel gelirleri artırmak için kullanılamayacağı belirtildi.
Dördüncü Devlet Finans Komisyonu ayrıca yerel kurumların karayolu ve karayolu dışı varlıklarının CBS haritalamasını tavsiye etmişti. Bu önerildi Natpac yolların haritalanmasıyla görevlendirilebilir ve binalar söz konusu olduğunda, Yönetim Geliştirme Merkezi, Costford, Sosyo Ekonomik Birim Vakfı ve Maitri varlıkların detaylarını hazırlamakla görevlidir. Bu öneri kısmen eyalet hükümeti tarafından kabul edildi, ancak uygulanmadı.