Corp, 50 Okulda Acil Müdahale Ekipleri Kurdu | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member
Thiruvananthapuram: Sivil toplum kuruluşu okullarda, mahallelerde ve hastanelerde afet yönetimini güçlendirme çabasıyla bir dizi girişim başlatacak.
Şirket, okullarda afet yönetimi programını uygulamak ve bir ilgi ifade etmek için uzman ajansları görevlendirmeyi planlıyor (EoI) sivil toplum kuruluşlarından (STK) davet edilmiştir. Program 50 okulda uygulanmaktadır.
İşin kapsamı temel olarak kurtarma, temel yaşam desteği ve temel yangınla mücadele olmak üzere üç okul acil durum ekibinin (S-ERT’ler) oluşturulmasını içerir. S-ERT’ler ayrıca alana özel eğitim alacaktır.
Ayrıca, ajans okullarda kaynak, tehlike ve tahliye haritalarının geliştirilmesine yardımcı olacaktır. Kilit departmanlar ve kurumların desteğiyle öğrenciler, öğretim ve eğitim dışı toplulukları içeren tehlike avı tatbikatlarına, sahte deprem ve yangın tatbikatlarına katılım girişimin bir parçası olacaktır.
Okul için afet müdahale planı Malayalam dilinde hazırlanacaktır. Projenin bir parçası olarak öğrenciler ve eğitim veren ve vermeyen topluluk üyeleri için kapasite geliştirme ve afet riskini azaltma oryantasyon programları uygulanacaktır. Belediye kurumu aynı zamanda belediyenin koğuş seviyesindeki acil durum müdahale ekiplerinin (ERT’ler) üyelerine temel yaşam desteği eğitimi vermeleri için kayıtlı eğitim ajanslarını görevlendirmeyi planlamaktadır.
1.000 kadar ERT üyeler 20 grup halinde eğitim almaktadır. Seanslar, kalp durması, boğulma, kanama, zehirlenme, böcek ve yılan ısırıkları, yanıklar, elektrik çarpması, nöbetler, uyuşukluk ve kemik yaralanmaları ile başa çıkmak için 11 ilk yardım becerisini kapsar. Hastanelerde afet yardım programları üzerine bir çalıştay da planlanmaktadır. Yerel özyönetim dairesi daha önce yerel kurumlarda afet yönetim planları hazırlamak için bir dizi özel talimat yayınlamıştır.
Belediye afet yönetimi yönetmeliği hazırladı. Yönetmelik, şehirde üç seviyeli bir acil durum müdahale ekibinin kurulmasını sağlıyor.
İlk seviye, bir şehir afet yönetim hücresini içerir; belediye başkanının başkanlığında 19 kişilik bir ekip ve belediye teşkilatını ve bölge hükümetini temsil eden üyelere sahip olacak.
Şehrin kriz yönetimi ekibi, şehir şirketinin ek sekreteri tarafından yönetilen beş kişilik bir ekip haline gelerek ikinci kademeyi oluşturur.
Şehir müdahale ekibi, afet yönetimi ve afet müdahalesi ile ilgili ekipman ve teknolojinin kullanımı konusunda eğitim almış şehir kurumunun çeşitli departmanlarından yetkililerden oluşan üçüncü kademeyi oluşturacaktır.