Corp. Çantaları Biz Ventures Oluşturmada En İyi Slot | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member
Thiruvananthapuram: Şehir şirketi, Sanayi Departmanının ‘Bir yıl, bir lakh girişimcilik programları’ adlı programının bir parçası olarak yerel kuruluşlar arasında en fazla sayıda ticari girişimin oluşturulmasında birinci sırada yer aldı.
Şirket 2.566 işletme kaydederken, ilçe 9.384 işletme kaydetti. İlçede 20.000’den fazla kişiye 600 Rs kadar yatırım ve istihdam kaydedildi.
Girişimcilik programlarının yüzde otuz beşi ilçedeki kadınlar tarafından verilmektedir. Kazhakkoottam seçim bölgesi, en yüksek sayıda ticari girişim kaydetti (942).
Ödül, şirketin 2021-22 müşterek sorumluluk grubu (JLG) kredi düzenlemesindeki usulsüzlükler ve dolandırıcılık hakkında yerel fon, denetçi ve genel denetçiden gelen sorularla karşılaştığı bir zamanda geldi. Yerel fonun denetim ekibi, 2020-21 raporunda JLG’ler için hibe tutarının ödenmesindeki sahtekarlığı keşfetti ve 1,26 Rs için bir denetim itirazında bulundu.
Yerel fonun 2020-21 denetim raporu, JLG’nin hesap cüzdanları ve ticari girişimin ayrıntıları hiçbir zaman sağlanmadığı için konuyla ilgili ayrıntılı bir araştırma yapılmasını tavsiye etti. Aynı yararlanıcının birden fazla grupta yer aldığı da ortaya çıktı.
Soruşturma, aynı planın genel kategori için uygulanmasındaki eksiklikleri de ortaya çıkardı.
Bir lakh KOBİ kampanyası aracılığıyla endüstri departmanının amacı, Kerala genelinde üç ila beş lakh iş yaratmaktır. Başbakan Pinarayi Vijayan girişimi Mart ayında başlattı.