Thiruvananthapuram: Belediye şirketi, özel bir şirketle işbirliği içinde, şehirde uygulama tabanlı bir sıhhi/biyomedikal atık toplama sistemi başlatacak. Şirket özel bir firma ile anlaşma yapacak. React Disaster Management Solutions Private Limited Hijyenik kadın bağı, çocuk bezi, iğne ve ampullerin toplanması için kişi başına 50 Rs oranında kilogram. Sakinler, 100 Rs kayıt ücreti ödeyerek şirketin mobil uygulamasında hizmet için kayıt olabilirler.
Daimi sağlık komisyonu şirketle görüşmüş ve oranları Aralık ayında onaylamıştı. Konsey kararı onayladı.
Şirket daha önce, iki ilgi beyanı çağrısına rağmen, sıhhi atıkların toplanması için müşteri bulamamıştı. Artık sıhhi atık toplama için seçilen şirketin Kerala Enviro Infrastructure Limited ile bir anlaşması var.
Belediye kurumu daha önce, sıhhi atıkların toplanması ve bertarafı için ya kendi bertaraf tesislerine sahip ya da bilimsel ulaşım tesislerine sahip ajanslarla çalışmayı planlamıştır.
Oranlar daha önce hijyenik pedler için kg başına 42 Rs olarak önerildi. Belediye yetkililerinin evlerden sıhhi atık toplamaya yönelik adımlar atmasıyla, şehirdeki önemli bir atık yönetimi kategorisi ele alınacaktır.
Şirket, malzeme geri kazanım tesislerinde yaklaşık 15 kategoride geri dönüştürülemeyen kuru atığı işlemesine rağmen, termokol ve hijyenik havlu arıtma tesislerinin olmaması, bu tür atıkların genellikle yol kenarlarında veya kanalizasyonlarda bilim dışı bir şekilde bertaraf edilmesine yol açmıştır. Bu aynı zamanda yetkisiz atık toplayıcıların bu tür atıkları evlerden yüksek fiyatlara toplayıp daha sonra su kaynaklarına boşaltmasına da bir fırsat sağladı. Şehir işleri departmanı yakın zamanda yerel kurumlara sıhhi atıkların işlenmesi için adımlar atma talimatı verdi.
Belediye daha önce sıhhi atıkların işlenmesi için bir sistem getirmeye çalışmıştı. Ancak hiçbir proje hayata geçmedi. Şehir yönetimi, hijyenik ped ve çocuk bezlerini yönetmeye yönelik ilk adım olarak şehirde 25 küme tesisi kurma planını planlamıştı. Şirketin 2019 yılında yayınladığı, üretilen ve işlenen atık miktarına ilişkin durum raporunda, hijyenik pedler şehrin toplam atık üretiminin yüzde dördünü oluşturuyordu ancak can alıcı faktör, hiçbirinin toplanıp işlenmemesiydi. ilmi.
Şehir şirketi daha önce, sıhhi atıklar için belediye düzeyinde üç yakma fırını kurmak için bir teklif sunmuştu. Plan, talebe göre kapı kapı toplamaya başlamaktı ve kullanılmış pedler ayrı kollarda toplanacak ve daha sonra şehrin farklı yerlerinde kurulan toplum tesislerinde yakılacaktı.
Ancak şirketler, faaliyete geçmesine izin verilmeden önce PCB’nin emisyon standartlarını karşılama konusunda çekincelerini dile getirdiklerinde proje durduruldu.