Thiruvananthapuram: Kongre lideri ve Parlamento Üyesi Shashi Tharoor, Kongre Çalışma Komitesi (CWC) seçimlerinin yürütülmesi konusunda partide iki görüş olduğunu söyledi. “Önümüzdeki yıl Lok Sabha seçimleri yapılırken ve dokuz eyalet bu yıl sandık başına giderken, bazı liderler seçimlerin devam etmesi için bir ihtiyaç olup olmadığını sorguluyor. CWC şimdi” dedi.
CWC’ye aday gösterilme olasılığı üzerine Tharoor, “Ne olacağından emin değilim. Hiçbir şey beklemiyorum ve buraya oyun için gelmediğimi açıkça belirttim.”
Partide CWC seçimlerinde iki pozisyon olduğunu da sözlerine ekledi. “Seçimlerin zamanlaması konusunda farklı görüşler var. Cumhurbaşkanlığı seçimi geçen yıl yapıldı. Başka bir seçimin gerekli olup olmadığı, bazı liderlerin sorduğu sorudur” dedi.
“Eyaletlerin çoğu bu yıl sandık yapıyor ve gelecek yıl Lok Sabha seçimleri var. Bu nedenle partinin birlik olup seçimlere gitme zamanı gelmiştir. Bu, bazı liderlerin görüşü,” diye ekledi Tharoor.
Bir seçimin partiye fayda sağlayıp sağlamadığına karar vermek parti liderliğine kalmıştır. Partiyi güçlendirmek için cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı. Hiçbir pozisyonda geri kalmadım ve bir pozisyon için rekabet etmeyeceğim” dedi.