Eğitim: Corp. çocukları desteklemek için bir plan başlattı | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member
Thiruvananthapuram: Şehir yönetimi, aşırı yoksulluk içinde yaşayan ailelerin çocukları için bir eğitim yardımı programı başlatmayı planlıyor.
Belediye Başkanı Arya Rajendran planı burada meclis toplantısında Salı günü sundu. Konsey uygulama planını onayladı.
Her koğuşta, uygun ailelerden bir öğrenci program için seçilir. Kampanyadan toplam 100 çocuk yararlanacak. Şirket, hak sahipleri için altyapı, eğitim, üniforma, kitap, besleyici gıda ve gerekirse barınma sağlar.
Belediye meclis üyesinin başkanlık ettiği bir mahalle komitesi, programa katılması için bir çocuk seçer. Komite tarafından hazırlanan ve konsey tarafından onaylanan çeşitli okulların bir listesi derlenir. Konsey ayrıca programdan yararlanacak kişinin seçilmesine ilişkin yönergeleri de nihai hale getirdi.
Aşırı yoksulluk kategorisindeki ailelerin çocuklarına ve ebeveynlerini kaybetmiş çocuklara öncelik verilecektir. Ebeveynlerin yıllık geliri 1 lakh Rs’den az ve evler 60 metrekareden küçük ve dört tekerlekli araç sahibi olmalarına izin verilmiyor.
Planın bir parçası olarak şirket, yararlanıcıya her ay 1.000 Rs değerinde beslenme kitleri sağlayacak. Konularda özel eğitim verilir ve sosyal beceriler, genel kültür ve güncel olaylar alanında ek eğitim verilir.
Fuar ziyareti masrafları da firma tarafından karşılanmakta ve öğrencilere ayda iki kez fuar ziyareti fırsatı sunulmaktadır. Azınlık ve geri sınıfların yeterli temsili sağlanacaktır. Şirket, hastalık durumunda programdan faydalananlar için maksimum 1.000 Rs’ye kadar olan faturaları geri ödüyor.
LDF Meclis Üyesi Palayam Rajan kıyı sektöründen gelen çocuklara uygun önceliği vermek için programa ek bir bileşenin dahil edileceğini söyledi.