Fransız bir sosyal hizmet uzmanının ‘tabu’ konuları hakkında konuşma yolculuğu | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member

THIRUVANANTHAPURAM: charlotte pamuk her seferinde bir adım dünyayı değiştirmek için bir yolculukta. Kasabada bulunan Fransız sosyal hizmet görevlisi, genellikle gözden kaçan konular hakkında sohbetleri teşvik etmek için ‘Propolis’ başlıklı bir tur tasarladı. Dört aylık turnesinin ilk haftasında, propolis Kerala’nın üçü eyalet başkentinde olmak üzere altı farklı şehrinde kapsamlı cinsel eğitim konusunda yedi atölye çalışması düzenledi.
10 yıl iş hayatında çalışan Charlotte, 2019’da bir sosyal hizmet görevlisi olarak kendisi için daha fazlasının olduğunu fark etti. “Thiruvanthapuram’da uluslararası bir enstitü olan ‘Kanthari’ ile tesadüfen karşılaştım ve burada katılımcıları sosyal açıdan etkili organizasyonlar kurup yönetmeleri için donatan bir yıllık bir eğitim programına kaydoldum. Propolis bu programın bir parçası olarak başladı ve hem gençlere hem de yetişkinlere cinsel eğitim verme fikrine odaklanarak tabu konuları hakkında farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Oyuncu olan Vincent ile birlikte, seyircimizle etkili iletişim kurmak için hikaye anlatımı ve tiyatroyu ana araçlarımız olarak kullanıyoruz. Günün sonunda, biz sadece insanları etkileşimli yöntemlerle kendileri için düşünmeye teşvik eden kolaylaştırıcılarız” dedi.
Turun arkasındaki düşüncenin keyfi bir karar olmadığını söylüyor. Ailesinde istismara ve şiddet içeren davranışlara tanık olma deneyiminden kaynaklanmaktadır. “Geçmiş deneyimlerimden, çeşitli konularda iletişim eksikliğinin ciddi sonuçlar doğurabileceğini anladım. Sessizlik, özellikle çocuklar için, bir kişinin ruh sağlığı ve genel gelişimi üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. Hindistan her zaman bağlı olduğum bir ülke olduğu için burada çalışmaya karar verdim ve daha sonra faaliyetlerimi yavaş yavaş genişlettim. Şimdiye kadar, Alliance Francais ağının desteğiyle, Koçi’deki Kerala Mahila Samakhya Derneği ve Rajagiri Koleji’nin barınaklarında yaşayan kızlara başarılı bir şekilde atölye çalışmaları gerçekleştirdik. En büyük zorluk, insanları atölyelere ev sahipliği yapmaya ikna etmektir, çünkü çoğu kişi gibi kelimeleri kullanmakta bile rahat değildir. seks veya adet görme. Bunun bir zorunluluk olduğunu onlara anlatmaya çalışıyoruz” dedi.