Gaziler spor yerine bağ kuruyor | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member
THIRUVANANTHAPURAM: 41. Eyalet Ustalar Atletizm Şampiyonası sadece eski nesillerin atletik becerilerini sergilemeleri için bir platform değil, aynı zamanda arkadaşlıklarını yeniden canlandırma şansıydı.
Etkinliğe Pazar günü pandemiden sonra ilk kez Malayali Masters Atletizm Derneği ev sahipliği yaptı. kalabalık arasında, CJSamuel (80) ve Maniyama V (70), hızlı yakalamalarına oldukça dalmış görünüyordu. “Üst düzey atletizm etkinliklerine düzenli olarak katılıyoruz ve 26 yıllık bir dostluğu paylaşıyoruz. Bu yaşta piste geri dönmek ve burada kıdemli spor figürleri arasında olmak gerçeküstü hissettiriyor” dediler.
Samuel, doğumlu Kottayam, Gandhi şapkası, beyaz keten gömlek ve dhoti ve birkaç madalya takmıştı. “Gandhiji takıntım otuzlu yaşlarımın sonunda başladı. Bir tren yolculuğunda kitabını okudum ve felsefelerinin Hıristiyanlıkla paralellik gösterdiğini fark ettim. Hem Gandhiji hem de İsa şiddetsizliğe, barışa ve fedakarlığa önem verdiler. Sonra ateşli bir Gandici oldum” diyor.
Emekli bir okul müdürü ve NCC koçu, eski konsey üyesi, daimi komite başkanı ve birkaç üst düzey spor etkinliğinin galibi olan Samuel, sağlıklı bir vücuda sahip olmanın tatmin edici bir hayata giden ilk adım olduğuna inanıyor. “Evime giden yolları süpürmek, biraz çiftçilik yapmak gibi günlük işleri yaparak sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürüyorum. Bugünlerde çocuklar da servet biriktirmeye odaklanmak yerine aktif kalmaya çalışmalı” diye tavsiyede bulunuyor.
Maniyamma yetmişli yaşlarında hayalini yaşıyor. Pazar günü, disk atma ve cirit atmada iki altın madalya ve uzun atlamada bir bronz madalya kazandı. Alappuzha’da doğdu ve Peroorkada’da yaşıyor, 2012’de Hindustan Latex’te Güvenlik Müfettiş Yardımcısı olarak emekli oldu. Ama ‘spor hayatım’ beş yaşında başladı ve spor kontenjanı ile Hindustan Latex’te iş bulana kadar devam etti. Her seviyede yarıştım ve hatta Singapur ve Çin’de uluslararası arenaya çıktım” diyor.
“Hayatın bana verdiği birçok sorumluluk yüzünden istediğim gibi egzersiz yapamadım. Başka bir PT Usha olabileceğimi düşünmeyi seviyorum. Ailem, özellikle de kızım beni desteklediği için, onu kazanmak için hala zaman olabilir,” diye gülümsüyor Maniyamma.