Görme engelli çocukların füzeleri bugün fırlatıldı | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member

THIRUVANANTHAPURAM: Vazhutacaud’daki görme engelliler devlet okulundaki 15 kadar öğrencinin Salı günü fırlatılmaya hazır hale getirdikleri roketlerle çok yüksek beklentileri var.
Peyyad yerlisi belirlenmemiş olsaydı ‘Mission Sparsham’ imkansız olurdu. Aathira PreetharaniKanada merkezli bir savunma şirketi olan ExoGeo’nun CEO’su ve oda üretim şirketi.
Görev, beş model roket, basit bir tek aşamalı roket ve diğer dört çok aşamalı roket içeriyor. Rokete isim verilmesinden inşasına ve son adım için hazır hale getirilmesine kadar tüm sürece aktif olarak katılan öğrenciler, saat 10:45 sularında Thycaud karakolunda fırlatmaya tanık olacak.
Her şey o zaman başladı PreetharaniAynı zamanda bir astronot ve savaş pilotu olan 24 yaşındaki bir çocuk, Kasım 2022’de BM’ye bağlı bir programın baş konuğu olarak okula davet edildi. Çocukların roketlerle ilgilendiğini fark etti ve onlara kendi roketlerini yapmalarına ve sonunda fırlatmalarına yardım etme sözü verdi. Daha sonra bunu kişisel bir görev olarak üstlendi ve yaklaşık 1 lakh Rs’lik tüm maliyeti üstlendi.
“Bu projede çalışan çocuklar standart V ila VII ve %40 ila %100 görme engelli. Bu çocukları basit terimlerle roketlerle tanıştırmak ve aynı zamanda onlar tarafından kullanılabilecek kadar işlevsel ve güvenli olan doğru malzeme ve tasarımları bulmak için doğru arayışlarım Ludhiana tabanlı Araştırma Enstitüsü Roketçileridedi Preetharani.
Preetharani’nin karşılaştığı en büyük zorluk, kaynakları elde etmenin yanı sıra, bu çocuklara roket kavramını öğretmenin uygun yollarını bulmaktı. “Zorlu kısım, kafalarında bir roket çizmekti çünkü neye benzediğine dair bir fikirleri bile yoktu. Bu çocukların suçu değil çünkü bilim genellikle yetenekli insanlar için tasarlanır. Yeni yürümeye başlayan çocuklar için bile kuantum mekaniği ve roketler üzerine kitaplar var, yani çocuklar bir fikir edinirlerse her şeyi anlayabilirler. İnandığımızdan daha yetenekliler” dedi.