Grip vakaları artıyor; Bengaluru’daki doktorlar çocuklar ve yaşlılar için aşı öneriyor | Bangalore haberleri

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod


BENGALURU: Bengaluru’da yüksek lisans öğrencisi olan 21 yaşındaki Shruta Kirti, arkadaşlarıyla şehir turuna çıktıktan bir gün sonra hastalandı.
Kirti, “Başlangıçta çok kötü bir baş ve boğaz ağrım vardı, bunu soğuk algınlığı ve öksürük izledi,” diye anımsıyor, kendini bitkin ve başı dönmüş hisseden Kirti. Kirti evde kalıp kendi kendine ilaç vermeye çalıştı ama durumu kötüleşti. Birkaç gün sonra Madiwala’daki St. John’s Hastanesine kaldırıldı ve burada kendisine mevsimsel grip teşhisi kondu ve serum verildi.
Karnataka Sağlıktan Sorumlu Komiser D Randeep, “Mevsimsel grip vakaları artıyor” dedi. “Semptomlar devam ederse veya kötüleşirse, kendi kendine ilaç almak yerine tıbbi yardım alın” diye ekledi. Yaygın olarak mevsimsel grip veya basitçe grip olarak adlandırılan grip, ateş, titreme, iştahsızlık, boğaz ağrısı, kuru öksürük, kas ağrıları, baş ağrısı ve hapşırma ile karakterizedir. Şu anki grip dalgasına Adenovirüs, Influenza A (H1N1 ve H3N2) ve Influenza B neden oluyor. Grip vakalarının geçen aya göre yüzde 20-30 arttığını söyleyebilirim. Hastalığı doğrulamak için test öneriyoruz ama kesinlikle Sparsh Hastanesi tropikal tıp ve bulaşıcı hastalık danışmanı Dr.
Sakra Dünya Hastanesi pediatri ve neonatoloji kıdemli danışmanı ve HOD Dr Rajath Athreya, “2023’ün ilk üç ayında, 2022’nin tamamında sahip olduğumuz grip vakalarının sayısının yarısına sahip olduk” dedi. Sağlık ve Aile Departmanı verilerine göre, Bengaluru Urban Ocak’ta iki, Şubat’ta 13 ve Mart’ta Cumartesi ile 59 arasında iki Influenza B vakası gördü.
Aster CMI Hastanesi’nde bulaşıcı bir hastalık ve seyahat tıbbı danışmanı olan Dr Swati Rajagopal, gribin uyarı işaretlerini tanımanın ve bir kişi grip olduğundan şüpheleniyorsa tıbbi tavsiye ve test almanın önemli olduğunu söyledi. “Erken yakalanırsa, antiviral ilaçlar semptomların süresini ve şiddetini azaltmada etkili olabilir” diye ekledi.
Uzmanlar, çoğu grip semptomunun viral enfeksiyonlardan kaynaklandığını, bu nedenle antibiyotiklerin onları tedavi etmeye yardımcı olmadığını söylüyor. Antibiyotikler sadece bakteriyel enfeksiyonlarda işe yarar. Sparsh Hastanesi kıdemli dahiliye danışmanı Dr KP Balaraj, “Vücut ısısı ve vücut ağrısı yükseldiğinde günde üç kez asetaminofen alın. Hastanın boğazında tahriş veya boğaz kaşıntısı varsa, antihistaminikler alabilirler” diyor. 3-5 gün süren, kendi kendini sınırlayan bir hastalık” dedi.
“Grip A’nın iki türü olan H1N1, H3N2 ve mevsimsel salgınlara neden olan B’nin her iki türüne karşı koruma sağlayan dört değerlikli grip aşılarımız var. 5 yaş altı çocuklar, 60 yaş üstü yetişkinler ve tıbbi durumu olanların aşı olması önerilir. ” diye ekledi Dr. Athreya.