Thiruvananthapuram: Festival sezonunun başlamasıyla birlikte bölge doktoru (DMO) halkı beslenme alışkanlıkları konusunda ekstra dikkatli olmaya çağırdı.
Halk, konaklama sektöründe tükettiği gıdaların en hijyenik koşullarda hazırlanmasını sağlamak zorundadır. Ayrıca yiyeceklerin kapalı tutulması ve içilirken sadece kaynamış suyun servis edilmesi sağlanmalıdır.
Kolera, ishal, tifo, sarılık, shigella vb. gibi hastalıklar kirli su ve sağlıksız yiyecekler yoluyla yayılır. Otel sahipleri yemek pişirmek için temiz ve saf içme suyu kullanmalı ve tüm hijyen önlemlerine çok dikkat etmelidir. Meyve suyu dükkanları, kullanılan buz küplerinin saf sudan yapıldığından emin olmalıdır.
Halkın kişisel hijyenine de özen göstermesi gerekir. Yemekten önce ve sonra eller sabunla temizlenmelidir.
Halk için toplu yemek hazırlarken, yemek pişiren kişiler en hijyenik koşullarda yemek pişirmeye ve pişirme için kirli su kullanılmamasına dikkat etmelidir.
Bir kişi yemek yedikten sonra hastalanırsa derhal tıbbi yardım almalıdır, dedi.