THIRUVANANTHAPURAM: İtalyan çift Mauro Sarandrea Ve Marina Matioyolu sözlü olarak katılmaya başladı Hintçe sınıflar, sadece Kovalam’da sahip oldukları Paradesh Inn’i ziyaret eden Kuzey Hintli müşterilerle etkileşim kurmak istediler. Dersler ilerledikçe, artık müşterilerle ilgili değildi. Hintçe konuşmayı ve yazmayı öğrendiler ve Cumartesi günü Cotton Hill okulunda Hintçe Pradhama sınavına girdiler.
Makarnadan chapatiye, pilavdan Hint turşusuna kadar her şeyi seven yabancı bir çiftin hikayesi. “Hindistan’a olan sevgimiz, esas olarak çeşitli dini ve eski metinleri anlamamızdan kaynaklanmaktadır. Bu yazılarda yer alan bilgilerin yurt dışında genellikle altının oyulduğuna ve göz ardı edildiğine inanıyoruz. Karım, henüz 18 yaşındayken 1978’den 1988’e kadar Kuzey Hindistan’da bir aşramda yaşadığından beri Hintçe dilinde daha yetkin hale geldi. Dili öğrenmek için hiç zaman harcama şansımız olmadı. Yaşımız artık beklemediği için, şimdi ya da asla olacağını düşündük,” diye gülümsüyor 63 yaşındaki Mauro.
Ülkeye o kadar aşık oldular ki şimdi Hindistan vatandaşlığını dört gözle bekliyorlar. Paradesh Inn, kendi sözleriyle, sevdikleri bir ülkede kendi küçük cennetleridir. Krishna’nın ateşli adanmışları olan çift, insanlardan, mutfaktan kültürel mirasa kadar ülke hakkında her şeyi seviyor.
“Buraya yerleşeli 18 yıl oldu. Yaklaşık yedi yıl önce İtalya’da tatil yaptığımı hatırlıyorum. Yolculuğun beş gününde birbirimize evimize, Hindistan’a dönmemizi söyledik,’ diyor Mauro.
İtalya’dan olduğum için makarnayı sevmem kaçınılmaz ama Hint yemeklerini de seviyorum, özellikle karımın pilav ve Hint turşusu hazırlamasını. Hindistan’ı sevmemek imkansız’ diyor Mauro. Hintçe prachar sabha, Thiruvananthapuram sekreteri Adv Madhu B, Mauro ve Marina’nın (62) eyalette sınava giren ilk yabancılar olduğunu söyledi.
“Başlangıçta handa Kuzey Hintli müşterileriyle konuşmak için Hintçe derslerine katılmaya geldiler. Bir süre çalıştıktan sonra sınavı denemek istediler ve hazırlanmak için sadece üç buçuk ayları olmasına rağmen çok kararlıydılar.
Hindistan dışından birinin önde gelen dillerimizden birini öğrenmekle bu kadar ilgilendiğini duymak bizi çok heyecanlandırdı ve onlara yardım etmek için elimizden gelenin en iyisini yaptık” diyor. Çiftin İtalya’da doktor olan Claude ve Vishnupad adında iki oğlu var.