Hükümet, Akıllı Şehir proje sahalarının bakımı için SOP’yi kullanıma sunuyor | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member
Thiruvananthapuram: Altında milyonlarca rupi ile geliştirilen proje alanlarını sürdürmede uzun bir yol kat edebilecek bir hareketle. Akıllı Şehir projesieyalet hükümeti, tamamlanan projelerin işletilmesi ve bakımı için bir Standart İşletim Prosedürü (SoP) geliştirmek üzere bir komite oluşturmuştur.
Hükümet bu amaçla iki komisyon kurmuştur. Genel Sekreter, yerel özyönetim ve genel müdürden oluşan üç kişilik bir komite Akıllı şehir Thiruvananthapuram Limited (SCTL) ve City Corporation Sekreteri, şirketin sahip olduğu projeler için SoP hazırlayacaktır. Diğer departmanlar altındaki projelerde ise SoP, baş sekreter, yerel özyönetim departmanı, genel müdür, SCTLve ilgili daire başkanı.
Tutanaklara göre, Smart City Thiruvananthapuram Limited’in (SCTL) 24. yönetim kurulu toplantısında, Akıllı Şehir Misyonu’nun tamamlanan projelerinin, varlık sahibi SCTL ile üçlü bir anlaşmaya tabi olarak ilgili sahiplerine devredilmesine karar verildi. bakım ofisi işletme ve bakım için tanıtıldı. Kurul toplantısında ayrıca, gerçekleştirilen projelerin işletme ve bakımları ile varlık yönetimine ilişkin standart çalışma yöntemini geliştirecek bir komitenin kurulmasına da onay verildi.
SCTL, Akıllı Şehir projesi kapsamında tamamlanan çeşitli proje konumlarında ev hizmetleri için teklifleri de işler. İhale belgesine göre, ajans, insan gücünün konuşlandırılması (süpürme, temizlik, peyzaj bakımı, budama, dış mekan çalışanları için malzeme ve diğer gerekli güvenlik ekipmanlarının sağlanması, atık yönetimi vb.) gibi ev hizmetlerinin tüm yönleriyle ilgilenmelidir. ). Ajans, SCTL’nin tüm varlıklarının uygun şekilde muhafaza edilmesini sağlamak için sitenin bakımından sorumlu olacaktır.
İçme suyu büfeleri (sekretaryanın 4 km yarıçapı içinde 25 noktada), RKV satış bölgesinde, beş otobüs sığınağı, Captain Lakshmi Çocuk Parkı, Sree Chitra Parkı, East Fort, Putharikandam Maidanam ve Puthenchantha tapınağı için temizlik hizmetleri başlatıldı. tankı
TOI kısa süre önce, Akıllı Şehir projesi kapsamında yenilenmekte olan parkları uygun bakım eksikliğinin nasıl etkilediğine dair bir rapor yayınladı. East Fort’daki Sree Chitra Tirunal Park’ı ziyaret edenler, hatalı egzersiz ekipmanlarından, işlevsiz bir su pınarından, kontrolsüz yabani ot büyümesinden ve çöp kutuları ve tuvalet tesislerinin olmamasından şikayet ettiler. Bu yıl 30 Ağustos’ta Akıllı Şehir Projesi kapsamında yeniden yapılanmanın ardından açılışı yapılan park, halka açıldıktan sonra altı aydan kısa bir süre içinde yetersiz bakımı yansıttı.