Hükümet, ₹ 1.800c Gecikmiş Sosyal Yardım Maaşlarını Kapatmayı Onayladı | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member
THIRUVANANTHAPURAM: Hükümet, sosyal güvenlik borçlarından kurtulmak için 1.800 Rs’yi onayladı. Hükümet şimdi borçları 15 Aralık’tan önce kapatmaya karar verdi ve birçoğunun emekli maaşı Ekim ayından bu yana ödeniyor.
Kerala’da 52 bin kişinin sosyal yardım aldığı tahmin ediliyor ve uygun olmayanların emekli maaşı alıp almayacağını kontrol etmek için adımlar atılacak. Maliye bakanı, aylık refah emekli maaşının 1.600 Rs olduğunu söyledi. KN Balagopal.
Balagopal, eyalet nüfusunun yaklaşık altıda birinin sosyal yardım aldığını söyledi. Refah emekliliği, hükümet için büyük bir mali yükümlülüktür ve bu nedenle, uygun olmayan yararlanıcıları ayıklamak gerekli hale gelmiştir.
Devlet tarafından istihdam edilen yaklaşık 4.000 kişinin sosyal yardım aldığı tespit edildi ve hemen listeden çıkarıldılar. Bu tür liste budama esastır, diye ekledi.
Kabine kararları
Rasyonu koruyun: Desteklenen liselerde öğretmen-öğrenci oranı 2022-23 akademik yılı için 1:40’ta kalacaktır. Kabine, mevcut oranı bir akademik yıl daha korumaya karar verdi.
Departman Desteği: Genç İnovasyon Programı 2022’nin tüm bölümlerin ve üniversitelerin desteğiyle Kerala Kalkınma ve İnovasyon Stratejik Konseyi bünyesinde uygulanmasına karar verildi.
Yeni enstitü: Organ ve doku nakli için bir enstitü olacak Kozhikode ve Jawaharlal Nehru PG Tıp Eğitimi ve Araştırma Enstitüsü Cerrahi Gastroenteroloji Profesörü Dr. Biju P, bu enstitünün direktörü olarak seçildi.
Dijital Bilim Parkı: Kabine, dijital üniversite bünyesinde bir dijital bilim parkı kurmak için idari izin verdi. KIIFB finansman. 1.515 Rs (tahmini) proje maliyetinin KIIFB 1.175 Rs’sini sağlayacaktır. Kalan fonlar, parka yatırım yapmak isteyenler de dahil olmak üzere diğer kanallardan gelecek.
Yasal değişiklik: İçki fabrikalarında satış vergisinin kaldırılması ve KGST’nin %4 oranında artırılması için bir bildirim yapılacak. Toplantıda KGST kanununda değişiklik yapılmasına yönelik kanun teklifi sunulacak. Kerala Kooperatif Dernekleri Yasası 1969’da değişiklik yapan başka bir yasa tasarısı da meclise sunulacak.
Arazi satın alımı: Bekal-Kovalam su yolu için hükümet, KIIFB’nin fon sağlayacağı yapay bir kanal oluşturmak için Kasaragod’da 44.156 hektarlık bir alanı satın alma yetkisi verdi.