Thiruvananthapuram: Yıldızlarından biri kanivu 2023, Thiruvananthapuram şirketi tarafından Cumartesi günü engelli çocuklar için düzenlenen bir kültür festivali, 15 yaşındaki Ansil. Harika adımları, solo dans performansı için sahnede donup kalan asıl yarışmacıyı neşelendirmekle kalmadı, aynı zamanda seyircilerden onun için birkaç kez alkış aldı.
Annesi, Ansil’in her zaman yardım etmeyi seven bir çocuk olduğunu söylüyor. “Down sendromu, elinden geldiğince başkalarına yardım etmesini hiçbir zaman engellemedi. Bize unutabileceğimiz şeyleri hatırlatmada harika ve etrafındakileri mutlu etmeyi her zaman seviyor. Çocuğun sahnede adımlarını unuttuğunu düşündü ve karar verdi. ona katılın, daha sonra diğerleri de sahneye çıktığında güzel bir performansa dönüştü” diyor. Şeja.
Ansil gibi, MG Yolu üzerindeki SMV Okulu’ndaki etkinlikte diğer öğrenciler, veliler ve öğretmenlerle etkileşime giren yaklaşık 240 çocuk vardı. “Kanivu, engelli çocukların spor, sanat ve diğer kültürel faaliyetlere katılmaları için bir platformdur. Klasik dans ve şiir okumadan diğer oyunlara kadar her şey gerçekleştirildi. Bu çocuklar için katılım çok önemlidir çünkü dansın ve diğer çocukların enerjisi bir güç görevi görür. önemli bir motivasyon kaynağı” diyor. Shilpa RamanathPattom Devlet Modeli Kız Lisesi’nde özel eğitim öğretmeni.
Kanivu 2023, belediye başkanı tarafından açıldı Arya Rajendranprogramın pandemi sonrası ilk bölümü.