Kerala Bakanı R Bindu’nun Avustralya’daki Hintli öğrencilerle ilgili tartışmalı iddiası | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member

THIRUVANANTHAPURAM: Yüksek Öğrenim Bakanı R. Bindu Pazartesi günü yaptığı konuşmada, yüksek öğrenim için yurt dışına giden öğrenci sayısındaki hızlı artışa rağmen eyalette önemli bir beyin göçü yaşanmadığını söyledi.
yayınlanan bir rapora atıfta bulunarak parlamentobakan, Kasım 2022’ye kadar Hindistan’dan 6.46.206 öğrencinin yurt dışına gittiğini söyledi. Oxford Uluslararası 2016-2020 yılları arasında yurt dışına eğitim için giden öğrencilerin sadece %4’ünün Kerala’dan olduğunu belirtti.
Bindu, öğrencilerin genellikle kalıcı oturma izni ve lisansüstü çalışma izni olan ülkeleri tercih ettiğini söyledi. İnsan gücü eksikliği nedeniyle inmek istemek Avustralya ve Kanada göç kurallarını basitleştiriyordu.
“Hintli öğrenciler, olumsuz iklim ve coğrafi koşullar nedeniyle daha gelişmiş ülkelere göç eden yerli gençlerin yerini aldıkları için en yaygın iş yerlerini işgal ediyor. Hintli öğrenciler Avustralya’da geriatrik bakım sektöründe çalışıyor” diyen Elif, ilgili verileri kanıt olarak göstermeden, göçün devlet üniversitelerinin kalitesizliğinden veya yeni nesil kursların olmamasından kaynaklanmadığını sözlerine ekledi.
Bakan, eyaletteki yüksek öğretim kurumlarına kabul edilen öğrenci sayısının giderek arttığını söyledi. Son beş yılda, Kerala’daki yüksek öğretim kurumlarında 3,3 bin öğrenci artışı oldu. Hindistan genelinde yüksek öğrenim üzerine yapılan son ankete göre, kayıt oranının %10 arttığını söyledi.
Eyalet hükümeti kolejleri modernize etmek için adımlar attı. Bu amaçla “Öğrenirken kazan”, “Kariyeri kampüse bağla” gibi programların hayata geçirildiğini söyledi. “Öğrencilerin eğitim için yurtdışına gitmelerini engelleyemeyiz, ancak hükümet, öğrencilerin yabancı üniversitelerde sözde elde ettikleri tüm imkanları sağlamayı taahhüt ediyor” diye ekledi.