Kerala: Hükümet henüz kurbanların ailelerine özel yardım sağlamadı | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member
THIRUVANANTHAPURAM: ABD’deki büyük havai fişek trajedisinden altı yıldan fazla bir süre sonra Koymak içerideki tapınak Kollam yüzden fazla can aldı, etkilenen aileler için özel bir iş grubu tarafından hükümete bağışlanan yardım hâlâ bürokratik bürokrasiye saplanmış durumda ve ödenmeyi bekliyor.
Başbakan’dan yanıt Pinarayi Vijayan Ağustos 2022’deki toplantıda, hükümetin ortak arazi geliri komiseri ve Kollam toplayıcısına, LuLu Group başkanı tarafından ödeme için bağışlanan 2 crore Rs’lik mali yardımı uzatmak için etkilenenlerin bir öncelik listesini hazırlamakla görevlendirdiğini söyledi. MA Yusuffalı 2016 yılında meydana gelen havai fişek kazasında 111 kişi öldü, 300’den fazla kişi yaralandı. Puttingal Devi 10 Nisan 2016’da tapınak. Patlamada 100’den fazla ev de hasar gördü.
CM, özel grubun mali desteğinin yetersiz olduğunu da soran Chathannoor MLA GS Jayalal’ın sorusuna, hükümetin evini kaybeden veya maddi hasara uğrayanları da dahil ederek mali yardım bekleyenlerin listesini revize edeceğini yanıtladı. . Gerekli yardımın gecikmeksizin ödenmesini talep etmiştir.
Ancak, CM’nin yanıtı bu soruyu geçiştirdi ve daha sonra hükümetin listeyi tamamlamak için Ortak Arazi Geliri Komiseri ve Kollam Tahsildarına emanet ettiği şeklindeki önceki yanıtını tekrarladı. Hükümet rakamlarına göre, 25 Mayıs 2016 ile 17 Ağustos 2022 arasında, Başbakan’ın acil yardım fonundan çeşitli hak sahiplerine 7.122,76 Rs ödendi. 5.97.868 yararlanıcının tıbbi tedavisi için bu partiden 1.106.44 Rs ödendi.
Ayrıca, özel bir kampanyada hükümet, Temmuz 2018’den itibaren bir yıllık dönemde 2018 sel kurbanlarına dağıtmak üzere CMDRF’ye bağış olarak 4.342,37 Rupi aldı. Hükümet rakamlarına göre bunun sadece 11,18 Rupisi . bekleyen ödeme. Üç yıl gibi kısa bir süre içinde bu kadar büyük meblağlar daha fazla sayıda yararlanıcıya ödenirken, hükümet Puttingal kazasından etkilenenler için alınan fonların dağıtımını hâlâ geciktiriyor.