Kerala Hükümeti ayrıntıları güncellemek için yönergeler yayınladı | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member
THIRUVANANTHAPURAM: Eyalet hükümeti, 22 vahşi yaşam koruma alanı ve milli park çevresinde önerilen tampon bölgelerdeki mülkleri hakkında halk tarafından sağlanan ek ayrıntıların güncellenmesi konusunda yetkililere ayrıntılı bir kılavuz yayınladı.
Bu konudaki genelgeye göre, Kerala Eyaleti Uzaktan Algılama ve Çevre Merkezi tarafından geliştirilen mobil uygulamaya halk tarafından sağlanan verilerin yüklenmesi gerekiyor (KSREC) alan doğrulamasından ve ayrıntıların coğrafi olarak etiketlenmesinden sonra. Bu amaçla gerekli teknik bilgiye sahip gönüllüler, Kudumbashree yardımcı üyeleri veya teknik öğrenciler çağrılabilir.
İlgili yerel ajansların sekreterlerinden, önerilen tampon bölge içine düşen mahallenin mahalle üyeleri, orman dairesi memuru ve orman dairesi memuru dahil olmak üzere halk tarafından sağlanan ayrıntıları doğrulamak için komiteler kurmaları istenmiştir. yerel yönetim. Kütüphanelerde, kulüplerde, topluluk salonlarında, anganwadis’te veya diğer uygun binalarda, halkın konuyla ilgili herhangi bir şüpheyi ortadan kaldırmak için ziyaret edebileceği yardım masaları da halkın yardımı için kurulacaktır. İstenirse kapalı alanlarda mobil yardım masaları da devreye alınmıştır.
İnsanların yaşadığı bir alan varsa veya taslak tampon bölge haritasında yer alan yapılar varsa, bu tür yapıların detayları öngörülen proformada orman ve yaban hayatı departmanına iletilmelidir. Genelgede ayrıca yasal veya kaçak her türlü inşaatın güncellenmesi gerektiği özellikle belirtildi.
Ayrıntılar [email protected] e-posta adresine yüklenebilir veya yardım masalarından gönderilebilir. Ek ayrıntıları göndermek için son tarih 7 Ocak’tır. Genelge, yetkililerden, tüm insan yerleşimlerini ve yapılaşmayı hariç tutma kararı ve mevcut anketten hariç tutulan tüm ayrıntıları yükleme ihtiyacı konusunda kamuoyunu bilinçlendirmelerini istedi. Hükümet, 2021’de Merkeze sunulan ve KSREC tarafından hazırlanan araştırma detaylarını zaten yayınladı.
Bu arada Orman ve Yaban Hayatı Bakanı AK Saseendran, tampon bölge ilanıyla bağlantılı olarak hiç kimsenin ülkesini veya evini terk etmek zorunda kalmayacağını bir kez daha yineledi. Çiftçilere yardım etmek ve topraklarını korumak için mümkün olan tüm adımlar atılıyor. Yetkili, bazı kesimlerin hükümetin tutumuna karşı yürüttüğü kampanyanın devlet için iyi olmadığını söyledi.