THIRUVANANTHAPURAM: Kayıpta takılıp kalmış ve oran artışı için eleştiriliyor, Kerala Su Kurulu (KWA), film çekimleriyle işbirliği de dahil olmak üzere geliri artırmanın yeni yollarını araştırıyor. Eyalet hükümeti ilke olarak bir yaptırım uygulamıştır. KWA su dışı gelir getirici projeler başlatmak için (kuzeydoğu).
Plan, mobil ağ iyileştirme planı, duvar resimleri, otopark, pansiyon kiralama, film çekimleri, tasarım danışmanlığı, güneş paneli kurulumu, EV şarj istasyonları ve ATM’ler gibi faaliyetler için KWA’nın mülklerini kullanmaktır.
KWA MD Venkatesapati S KWA’da bulunan boş araziyi kullanarak NWR faaliyetlerinden en az %20 gelir elde etmek için hükümete bir teklif sunmuştur. MD ayrıca KWA’a nesnelerinde çeşitli NWR projeleri başlatmak için izin önerdi. Son KWA yönetim kurulu toplantısında ayrıca KWA’nın özelliklerinden yararlanarak NWR oluşturmak için bir karar alındı.
MD’ye projenin daha ince ayrıntılarını eyalet hükümetine bildirmesi talimatı verildi. Venkatesapathy, “NWR oluşturmak için bir plan geliştirmek üzere çalışanlarımızdan oluşan dahili bir ekip oluşturduk. İlk adım olarak, otopark geliri üretimi çoktan başladı. Bu, KWA için geliri seferber etmede önemli bir adımdır” dedi.
Karar, KWA’nın ciddi mali kaygılarla boğuştuğu bir zamanda geldi. KWA, bundan sonra eyaletteki en büyük ikinci zarar eden halka açık şirkettir. KSRTC 2021-22 için halka açık şirketlerin yakın zamanda yayınlanan değerlendirmesine göre.
2021-22 döneminde KWA’nın toplam geliri, önceki yılki 1.375,56 Rs’ye kıyasla %9,41 artarak 1.504,96 Rs’ye yükseldi. KWA’nın net zararı, çalışanlara sağlanan faydalar, yakıt ve güç maliyetleri ve önceki dönemlerde düzeltme karşılıkları için yüksek giderler nedeniyle önceki yıldaki 594,11 Rs’lik net zarara kıyasla %38,75 artarak 824,34 Rs’ye yükseldi. Belgeye göre, yıl sonunda birikmiş zarar 4.911,43 Rs oldu.
KWA’nın yerel özyönetim organlarından, devlet dairelerinden ve diğer kamu kuruluşlarından 1.591,8 Rs tutarında ödenmemiş borcu vardır. Devam eden toplantıda sunulan rakamlara göre KWA’nın 2.567,05 Rs tutarında borcu var.
Su kaynakları bakanı Roshy Augustine toplantıda, KWA’nın devam eden aidatları tahsil etmeyi başarsa bile toplu zararı dengeleyemeyeceğini veya gelecekteki kayıpları önleyemeyeceğini söyledi. KWA, toplantıda sunulan rakamlara göre bir tüketiciye 1.000 litre içme suyu dağıttığında 11.93 Rs zarar ediyor.