THIRUVANANTHAPURAM: Vali AM Kağan CPM’nin işleyişini kesintiye uğratma girişimlerini engellemek için ayağını bir kez daha yere bastı. KTÜadlı şirketin VC-in-sorumlu Ciza Tomas teknolojinin aldığı kararları askıya alarak Üniversite sendika ve yönetim kurulu onu hedef alıyor.
Khan, KTÜ’nün günlük yönetimiyle ilgilenmek için bir sendika alt komitesi atama konusundaki kararları askıya aldı. Thomas ve Khan hükümetin iradesine karşı. Ayrıca, VC’nin üniversite çalışanlarının transferini gözden geçirmek için bir komitenin atanmasını ve şansölyenin kendisi ile şansölye arasındaki tüm yazışmaları sendikaya bildirmesi gerektiği kararını askıya aldı.
Daha önce Thomas Khan, sendika ve yönetim kurulu tarafından alınan bir dizi kararın üniversite yasasının hükümlerini ihlal ettiğini söylemişti.
“10. Madde hükümlerine başvurmak[3] APJ Abdul Kalam Teknoloji Üniversitesi Yasası, 2015, Sayın Vali Shri Arif Mohammed Khan, Şansölye olarak Sendika ve Üniversite Yönetim Kurulu kararlarını askıya aldı (Bkz. Madde No. S-041 OA6 ve GB- 019 -R01) 1-01-2023 ve 17-02-2023 tarihli. Şansölye yardımcısı kararlara katılmadı,” dedi Raj Bhavan’ın Khan’ın eylemini doğrulayan açıklaması.
Üniversite Kanunu’nun 10. maddesine göre rektör, üniversite organlarının kararlarını kanun hükümlerine aykırı olduğu takdirde değiştirme veya askıya alma yetkisine sahiptir. Khan hükümeti, HC’nin hükümete bunu yapmasını emrettikten sonra üç üyeli bir heyet vermesine rağmen, vali bu konuda henüz bir şey yapmadı.
16 Şubat HC emri, hükümetin KTU’nun sorumlu VC’sini seçme hakkını onayladı. Ancak mahkeme, SC’nin eski VC MS Rajasree ab initio seçimini iptal etmesi ve KTU’da idari bir krize yol açması üzerine Thomas’ın atamasının iptal edilmesi talebini reddetmişti.