THIRUVANANTHAPURAM: Parti içinden gelen yaygın eleştirilerin ardından, KPCC başkan k Sudhakaran LDF hükümeti tarafından bütçeye konulan 2 Rs/litre yakıt vergisinin boykot edilmesi çağrısını geri çekti. Muhalefet lideri VD Satheesan, KPCC başkanının boykot çağrısını parti içinde tartışılmadan yapıldığını belirterek onaylamadığını kendisi ifade etmişti.
“Sadece alay ediyordum Pinarayi Vijayan CPM Dışişleri Bakanı iken benzer bir açıklama yapan Sudhakaran, boykot çağrısının geri çekilmesini sorgularken söyledi. “Bunun gibi kararların parti içinde tartışılması gerektiğini biliyorum. Hiçbir zaman topyekun bir boykot çağrısı yapmadım ve bunu muhalefet lideriyle de tartışmadım. Ancak parti içinde tartıştıktan sonra böyle bir karar verebilirim, çünkü bu kararlar bireysel olarak alınamaz” dedi.
Ancak Sudhakaran, hükümetin kararını yeniden gözden geçirmemesi halinde UDF’nin yakıtın dondurulmasını boykot etme kararı almak zorunda kalacağını açıkça belirtti.
Cuma günü Sudhakaran, eyalet halkını akaryakıt vergisini ödememeye çağırdı. “Hükümet vergi ödemediği için onlara karşı harekete geçerse, Kongre halkı korumaya hazırdır” demişti. Ancak muhalefet lideri VD Satheesan, partinin böyle bir kararından haberi olmadığını iddia ederek bu açıklamaya yanıt verdi. “Pinarayi Vijayan’dan sadece CPM Dışişleri Bakanı iken benzer bir çağrıdan haberdarım. Böyle bir boykotun pratik olmadığını herkes biliyor” dedi.