Thiruvananthapuram: Alışılmadık bir sırayla, KSRTC yönetim maaşların önümüzdeki aydan itibaren taksitli olarak ödeneceğini bildirdi. Başkan ve Genel Müdür’ün talimatıyla, “Maaşları taksitle almakta menfaati olmayanlar 25 Şubat’a kadar bildirsinler” dedi. Biju Prabhakar.
Nakliye şirketi, personelinin maaşlarını her depodaki hedeflere ulaşılmasına bağlamayı teklif ettikten iki gün sonra emri verdi. Tüm sendikalar bu teklife karşı çıktı.
Yeni gelenlere göre ilk maaş dilimi her ayın 5’inde ödeniyor. Bunun için yönetim, cari hesap imkanını ve KSRTC’den elde edilen geliri kullanacak. İkinci dilim, hükümet tarafından sağlanan fonlardan ödenecektir. Yönetim, Ocak ayı maaşını ödemek için hükümetten 60 Rs crore istemişti, ancak yalnızca 30 Rs onaylandı.
Mali kriz göz önüne alındığında, yönetim maaşların taksitler halinde ödenmesi fikrini önerdi. Prabhakar, ancak depolar %100’e ulaşırsa maaşların her ayın 5’inden önce ödenebileceğine inanıyordu. Olmayan depolar için teklife göre ayın 5’inden sonra maaş ödenecektir.