Oommen Chandy, CBI’dan temiz bir sayfa açar, Kongre, CM’den özür ister | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member
THIRUVANANTHAPURAM: CBI burada en yüksek adli yargıca bir rapor sundu ve böylece eski Başbakan Oommen’e temiz bir sayfa açtı. Chandy güneş dolandırıcılığında asıl sanık tarafından açılan cinsel taciz davasında. Ajans, şikayetçinin iddialarına ilişkin hiçbir kanıt bulunmadığını savundu.
Merkezi Soruşturma Bürosu, BJP Ulusal Başkan Yardımcısı AP’ye de temiz bir sayfa açtı. Abdullakutty zanlının darp raporunda. Şikayet kaydedildiğinde Kongre MLA’sıydı.

Gerçek

Chandy, kendisine yönelik CBI soruşturmasıyla hiçbir noktada ilgilenmediğini söyleyerek gelişme hakkında yorum yaptı. Tedavi gördüğü Bengaluru’dan yaptığı açıklamada, “Gerçeğin uzun süre saklanamayacağından emindim” dedi.
CM Pinarayi Vijayan, CBI raporu hakkında yorum yapmayı reddederken, şikayetçi raporun reddedilmesi için mahkemeye başvuracağını söyledi. Muhalefet lideri VD Satheesan Kochi’de, polisin kongre liderleri aleyhine hiçbir kanıt bulamamasına rağmen davayla ilgili soruşturmanın CBI’ya devredildiğini söyledi. “Pinarayi Vijayan liderlerden ve ailelerinden özür dilemeli. Liderlerin ve ailelerinin acılarını ve aşağılanmalarını kim açıklayacak?” Satheesan erken.
CBI şimdiye kadar cinsel tacizle suçlanan altı liderin hepsini beraat ettirdi. Chandy ve Abdullakutty’ye ek olarak, bunlar arasında AICC genel sekreteri KC Venugopal, eski bakan AP Anil Kumar, milletvekilleri Adoor Prakash ve Hibi Eden yer alıyor.
Şikayetçi, Chandy’nin kendisine Cliff House resmi konutunda cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmişti. CBI raporunda, şikayetçinin iddia ettiği gibi, eski başbakanın suçun işlendiği gün Cliff House’da bulunmadığını söyledi. Ayrıca şikayetinde yaygın tutarsızlıklar olduğunu söyledi.
İddianamede tanık olarak adı geçen eski MLA PC George, CBI’ye, şikayetçiye yönelik bu tür bir cinsel tacizden haberi olmadığına dair ifade vermişti.
Eski Başbakan Oommen Chandy, CBI’nin güneş enerjisi dolandırıcılığının ana zanlılarının cinsel iddialarına ilişkin soruşturmasından hiçbir zaman endişe duymadığını söyledi. Bengaluru’da tedavi gören Chandy, “Gerçeğin uzun süre gizlenemeyeceğinden emindim” diyor.
LDF hükümeti altında, Suç Dairesi (CB) ve SIT bir soruşturma yürüttü. Hakkımdaki iddiaların hiçbir dayanağı olmadığına dair hükümete rapor verdiklerini öğrendim. Yine de hükümet CBI soruşturmasına devam etti” dedi eski başbakan.
Chandy, hükümetin polis soruşturmasına güvenmediğini gösterdiğini ve CBI soruşturmasına gitmesinin nedeninin bu olabileceğini söyledi. Yetkili, hükümetin polis raporu bile talep etmeden yazılı bir şikayete dayalı bir CBI soruşturması yürütmeyi tercih ettiğini de sözlerine ekledi.
CB bana ve partideki diğerlerine karşı bir dava açtığında, bir noktada tutuklama olacağı için kefaletle serbest bırakılmamız gerektiğine dair yasal bir görüş vardı. “Yapmamaya karar verdim ve erken kefalet istemeyeceğimi açıkça belirttim. Uydurma bir davada tutuklanmaya hazırdık.
Ancak tutuklanan olmadı” dedi. “Kamusal hayatımda yanlış bir şey yapmadım ve siyasi kariyerim açık bir kitap. Kerala halkı bunun gayet iyi farkında ve bu yüzden siyasi imajımı lekeleme girişimi konusunda çok endişeli değildim” dedi.