Thiruvananthapuram: Hükümet, Sağlık ve Aile Refahı Bakanı Gıda Güvenliği ve Standartları Yasası’nın sıkı bir şekilde uygulanmasını sağlamak için eyalet çapındaki restoran, lokanta ve fırınlara yönelik baskınları ve aramaları büyük ölçüde artırdı. Veena George Çarşamba günkü toplantıyı anlattı.
Bir dikkat hareketine yanıt verme Thiruvanchoor Radhakrishnan MLAbakan 2006 yılında olduğunu söyledi FSSAI Kanun, kural ve yönetmeliklerin 2011 yılında yürürlüğe girmesiyle yürürlüğe girdi. O zamanlar sadece 62 gıda güvenliği görevlisi mevcutken, bugün eyalet genelinde 140 gıda güvenliği dairesinde 140 FSO var.
Sırasında UDF görev süresi, 2012-13’te, gıda güvenliği departmanı 6.358 olarak gerçekleşti. 2015-16’ya kadar sonraki yıllarda 388, 1.195 ve 3.525 idi. LDF’nin 2016’da görevi devralmasının ardından bu sayı 5.497’ye yükseldi, ardından 20.000’i geçti ve şu anda sadece geçen yıl Aralık ayı itibarıyla sayı 55.000’i geçti.
Bakan, temiz, toksin içermeyen ve güvenli gıdanın eyaletteki her lokanta ve restoranın işleyişinin amacı ve temel fikri olması gerektiğini söyledi. Gıda güvenliği departmanının, bu amaca ulaşmak için FSSAI yasasının sıkı bir şekilde uygulanmasına büyük önem verdiğini söyledi.