Restoranlar için Hijyen Derecelendirmesi, Kerala’da Yeni Güvenli Gıda Standartları | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member


THIRUVANANTHAPURAM: Eyalet hükümeti, artan gıda zehirlenmesi olaylarının ardından, diğer bazı ruhsatlandırma ve kayıt önlemlerinin yanı sıra restoranlar için hijyen derecelendirmeleri getirecek.
Sağlık ve Aile Refahı Bakanı Veena George Perşembe günü lokantalara farklı talimatlar verildi. Hükümetin yakında restoranları hijyene göre derecelendirmek için bir mobil uygulama yayınlayacağını söyledi.
Kişiler uygulama üzerinde restoran ve lokantaları puanlayabilirken, fotoğraf ve video yükleme imkanları da bulunuyor. Yüksek standartları koruyan restoranların da uygulama üzerinden tanıtılabileceğini söyledi.
Çiğ yumurta ile hazırlanan shawarma gibi yemeklerle servis edilen kremalı bir sos olan mayonezin eyalette dağıtımı yasak. Bundan sonra sadece bitkisel içerikli veya pastörize yumurta ile hazırlananlara izin verilir, Veena dedim.
Restoran ve oteller tarafından dağıtılan gıda paketlerinin üzerinde pişirme süresinin belirtilmesi zorunlu olacak ve etikette ayrıca gıda maddesinin tüketilmesi gereken süre belirtilmelidir. Pişmiş gıda ile uğraşan her kuruluşta sağlık amiri bulunması gerekirken, yemek hazırlayan ve dağıtanların sağlık kartı zorunlu olacak.
Bu yönergeler, gıda sektöründe faaliyet gösteren kuruluşlarla istişare edildikten sonra hükümet tarafından oluşturulmuştur. Yerel makamlara gıda güvenliği ve hijyeni sağlama konusunda destek sağlamak için sağlık ve yerel özyönetim bakanlarının ortak toplantısı da düzenlendi ve departmanlar koordineli bir şekilde çalışmaya karar verdi.
Yerel makamlar, yetkisi altındaki tüm otel ve restoranların geçerli izinlere sahip olmasını sağlayacaktır. Restoran ve lokantaların lisanslanması için bu iki departmanın birleşik bir platformu değerlendirilecektir.
Bakan, oditoryumlarda yemek pişirmek için kullanılan suyun sıhhi olmasını sağlamak için de talimatlar verildiğini söyledi. Bakan, bu kararların uygulanmasını sağlamak için devlet düzeyinde bir görev gücü oluşturulacağını söyledi. Lokantadan Arap yemeği getiren bir kadın Kottayam yakın zamanda vefat etmişti.
Restoran kapatıldı ve orada yemek yiyen birçok kişi de hastalandığı için şef tutuklandı. Pathanamthitta ve eyaletin diğer bölgelerinde de benzer gıda zehirlenmesi vakaları bildirildi. Gıda güvenliği departmanı, Noel’den beri otel ve restoranları basıyor.
Perşembe günü yetkililer 484 binayı teftiş ederek 11 mağazayı kapattı ve 85 uyarıda bulundu. En fazla mülk arandı malappuram (112), ardından Kozhikode (87), Thiruvananthapuram (48), Ernakulam ve Kannur (her biri 36), Palakkad (34) ve Kottayam (30).