Sctl, K-rail’i Akıllı Şehir projeleri için Pmc olarak onayladı | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member
Thiruvananthapuram: Akıllı şehir Thiruvananthapuram Limited (SCTLKurul, Kerala Rail Development Corporation Limited’i (KRDCL) veya K-Rail’i proje yönetimi danışmanı olarak atama kararını onayladı (PMC) akıllı şehir projesi.
SCTL’nin son yönetim kurulu toplantısında Kurul, SCTL CEO’suna teklifi anlaşma için Finans Departmanına göndermesi talimatını da verdi. İhale değerlendirme komitesi, KRDCL’nin teknik parametreleri onayladığını ve 18 aylık bir süre için 15,38 Rs tutarında teklif verdiğini bildirdi.
Kurul ayrıca KRDCL’nin eyalet hükümetinin %51 hissesine ve Demiryolları Bakanlığının %49 hissesine sahip olduğunu kaydetti. CEO, kurula, KRDCL tarafından verilen oranın, KIIFCON tarafından verilen oranlara ve IPE Global’e verilen miktara kıyasla makul olduğunu söyledi.
Hükümet daha önce kontrolü ele geçirmeye çalışmıştı. KIIFB PMC için. KIIFB’nin danışmanlık kolu olan KIIFCON, danışmanlık ücreti olarak kendilerine 22,15 Rs (886 Rs olan bakiye proje maliyetinin %2,5’i) ödenmesini teklif etmişti. KIIFCON ayrıca, finansal ilerlemeden bağımsız olarak aylık 50 lakh Rs ödenek, mobilyalı ofis alanı, araçlar, her türlü araştırma ve jeoteknik araştırma ödeneği gibi başka koşullar da önerdi.
Yeni RFP’ye göre PMC’nin kapsamı temel olarak proje yönetimi, tasarım ve geliştirme ile proje uygulama ve denetim olacaktır. Danışman (PMC), akıllı şehir projelerinin genel proje yönetiminde, şehir tarafından aşağıdaki iki çıktı üzerinde belirlenen akıllı şehir projelerinin tasarımı, geliştirilmesi, yönetimi ve uygulanması dahil olmak üzere Akıllı Şehir Thiruvananthapuram Limited’e (SCTL) yardımcı olur; alan odaklı geliştirme ve pan-şehir çözümü.
TOI daha önce Kerala Rail Development Corporation Ltd’nin akıllı şehir projesinin proje yönetimi danışmanını alacağını bildirmişti. Yönetim kurulu daha önce, akıllı yol projeleri konusundaki tartışmanın ardından IPE Global’in sözleşmesini yenilememe kararı almıştı.
22. SCTL yönetim kurulu toplantısı, başka bir PMC seçmek için yeni bir RFP yayınlamaya karar verdi, ancak hükümet, Eylül ayında aceleyle, toplantı tutanakları dağıtılmadan önce PMC’yi KIIFB’ye emanet eden bir emir yayınladı. 14 Aralık’ta hükümet, KIIFB’yi akıllı şehir projesine danışman olarak dahil etmek için önceki atamayı iptal eden bir emir yayınladı.
SCTL, tavsiyeyi KIIFCON’un üstlendiği Cochin Smart Mission Limited’e danıştı ve KIIFCON’a yapılan aylık ödemenin 34,86 lakh Rs olduğunu buldu. SCTL ayrıca IPE global’e ortalama aylık ödemenin 37 lakh Rs olduğuna karar verdi.