Sctl proje teslim tarihlerini aşmakla diğer departmanları suçluyor | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member
Thiruvananthapuram: Aşağıdaki projeler gibi Akıllı şehir planı son teslim tarihlerini kaçırıyor, Smart City Thiruvananthapuram Ltd (SCTL) sorumluluğu diğer bölümlere kaydırır, son yönetim kurulu toplantılarına ilişkin belgeleri ortaya koyar.
Kısa süre önce konut planı için şirketle sözleşme yapmaya karar veren SCTL Rajaji Nagar, son iki yılda, belediye meclisinin tıkanıklığı çözmek için yaptığı toplantılara rağmen siteyi rahatsızlıklardan uzak tutamadığını ve bunun da gecikmelere yol açtığını belirtmişti. İhaleyi kazanan şirket, projenin uygulanmasındaki gecikme nedeniyle oluşan kayıpları telafi etmek için 9,74 Rs ek talep etmişti.
Thampanoor’da çok katlı otopark inşaatının gecikmesiyle ilgili olarak, gecikmenin şirketin değişen altyapısından kaynaklandığına dikkat çekildi. SCTL kurulu, CEO’ya ilgili şehir şirketi yetkililerinden açıklama istemesi talimatını verdi. Proje yönetim danışmanlığından kaynaklanan gecikmenin hesaplanarak suç duyurusunda bulunulması gerektiğini sözlerine ekledi.
SCTL, Chalai’deki bir depo inşaatındaki gecikmeyi sahadaki atık boşaltmaya bağladı. Projenin bu yıl Şubat ayında tamamlanması gerekiyor.
Palayam pazarının yeniden geliştirilmesi ve TRIDA arazisinde bir rehabilitasyon bloğunun inşası da burada ertelendi. SCTL CEO’su, gecikmenin ana sebebinin çizimi tamamlamak için geçen süre ve TRIDA’nın şantiyeyi zamanında teslim edememesi olduğunu kurula bildirdi. TRIDA’nın siteyi bir yılı aşkın bir süre önce devrettiği öğrenildi. Ancak, sürekli üye değiştiren ve önceki kararları nadiren gözden geçiren yönetim kurulu, CEO’yu TRIDA yetkililerinden açıklama alması için yönlendirdi.
RKV yolu üzerindeki satış bölgesinde, polisin çok sayıda talebe rağmen park halindeki araçları çıkaramadığı ve çalışma kapsamının sınırlandırılması gerektiği bildirildi.
Yakın tarihli bir yönetim kurulu toplantısında, SCTL’nin CEO’su, salgın ve diğer nedenlerle fiili teslim tarihini geçen projelerin bir listesini paylaştı. Sözleşme hükümlerine göre, zararlar ve kilometre taşı cezaları hesaplarına yansıtılmalıdır. CEO, yaptırımların uygulanmasının projelerin uygulanmasını daha da geciktireceğini öne sürerek kuruldan yaptırımlardan feragat etmesini istedi. Yönetim kurulu talebi kabul etmeyi reddetti ve CEO’ya ilgili maddeleri ve gecikmeye neden olan gerçek nedenleri açıklaması talimatını verdi.