Sctl’nin Rajaji Nagar Konut Planı Yeniden İhaleye Gidiyor | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member
Thiruvananthapuram: Bir yıldan az bir süre önce Akıllı şehir proje dönemi sona eriyor, ilgili departmanlar tarafından uygun inisiyatifin ve zamanında müdahalenin olmadığı klasik bir durumda, çok sayıda proje yeniden ihale edilmek üzere veriliyor.
konut planı Rajaji NagarŞirket tarafından Akıllı Şehir planı kapsamında iddialı bir refah programı olarak lanse edilen , yeniden ihale edilecek en son projedir. Akıllı Şehir Thiruvananthapuram Ltd (SCTL) 2020 yılında ihaleyi kazanan firma ile mevcut sözleşmenin korunmasına ve yeni bir ihaleye adım atılmasına son yönetim kurulu toplantısında karar verdi.
İşlerin etap etap ihaleye çıkarılacağı ve ancak engelsiz yer temin edildikten sonra yeniden ihaleye çıkılacağı özellikle belirtildi. Son iki yılda belediye meclisi, açmazı çözmek için yapılan çeşitli istişarelere rağmen sorunsuz bir site sağlamayı başaramadı. Şirket, şiddetle direnen mahalle sakinleriyle anlaşmaya varamadı. Eylül ayı yönetim kurulu toplantısında projenin etap etap hayata geçirilmesine karar verildi.
İhaleyi kazanan şirket, proje uygulamasındaki gecikmeler nedeniyle oluşan kayıpları telafi etmek için 9,74 Rs ek talep etmişti. Nihai karara göre risk ve maliyet koşullarına başvurulmaksızın sözleşme feshedilir. SCTL, şirketten konut sakinlerinin yerini değiştirmek ve siteyi teslim etmek için adımlar atmasını istedi.
Rajaji Nagar konut projesi için idari yaptırım 60,8 milyar Rs karşılığında verildi. İş 2020 yılında müteahhide verilmiş olup geçici bitiş tarihi Eylül 2022’dir. Geçenlerde yönetim kurulu toplantısında SCTL’nin sosyal muhalefet nedeniyle şirketin sakinlerini yeniden yerleştirememesi nedeniyle yeri müteahhitlere teslim etmediği tespit edildi. .
SCTL, Rajaji Nagar yerleşimindeki 12,6 hektarlık alanın tamamını dikkate alan ve bölgede hakim olan tüm sorunları ele alan bir master plan hazırlamıştır. Sıfırdan geliştirmenin 3 fazda gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu projenin 1. Aşaması, 8 G+3 binada 248 konut, 8 geçim merkezi, bir topluluk evi ve rekreasyon için yeşil açık alanlar ile 2.81 hektarlık bir alanın geliştirilmesidir. Bu 8 bloğun tümü, iyi sokak aydınlatması ve yağmur suyu drenaj tesisleri olan erişim yolları ile ana yola iyi bir şekilde bağlanacaktır. Her konutta bir hol (oturma odası ek yemek alanı), 2 yatak odası (bir yatak odası bitişik tuvaletli), mutfak, 2 tuvalet ve bir balkon bulunmaktadır. Her bir konut birimi 586 m² alana sahip olacaktır.