Seac, Sulak Alan Yasasının uygulanabilirliği konusunda açıklama istiyor | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member
Thiruvananthapuram: Devlet Uzman Değerlendirme Komitesi (SEAC), Kerala Çeltik Arazisi ve Sulak Alanın Korunması (Değişiklik) Yasasının önerilen Dış halka proje.
Son SEAC toplantısının tutanaklarına göre, komite proje teklif sahibine yasanın uygulanabilirliği de dahil olmak üzere 21 noktada ayrıntı ve belge sunması talimatını verdi.
SEAC ayrıca, mevsimsel ve sürekli sel ve taşkınları önlemek için önerilen alanın doğal akışını ve alçak alanlarda önerilen arazi dolgusunun ayrıntılarını ve önerilen yönetim planını dikkate alarak yağmur suyu akış yönetim planına ilişkin ayrıntıları da araştırmıştır. drenaj tıkanıklıkları. Çalışma alanının 1:25.000 ölçeğindeki arazi kullanım haritası, tarlaları (hem tek hem de çift mahsul), tarımsal tarlaları, nadas alanları, Çorakproje için su kütleleri, yerleşim alanları, orman alanları ve demiryolu hatları, limanlar, havaalanları, yollar ve büyük sanayiler gibi diğer yüzey özellikleri de aranır.
Önerilen proje boyunca su kütleleri ve alçak alanlar üzerindeki etkiyi ele almak için özel bir yönetim planı ve kazaları önlemek için kavşakta benimsenmesi önerilen koruma kriterleri, proje sahibinden talep edilen diğer önemli ayrıntılardır.
Başkent Bölgesi Kalkınma Projesi (CRDP-2) kapsamında uygulanması planlanan dış çevre yolu için sunulan çevre onay belgelerine göre yaklaşık 5.000 ağaç kesilecek.
Önerilen geliştirme sırasında ağaçlar kesilecektir.
İlk tahmine göre yaklaşık 5.000 ağacın kesilmesi gerekecek. Ağaçlarla ilgili olarak SEAC, türleri, korunan veya tehlike altındaki türler olup olmadığı da dahil olmak üzere kesilecek ağaçların ayrıntılarının verilmediğini ve telafi edici dikimlerle ilgili herhangi bir ayrıntı verilmediğini kaydetti.
Daha önce, SEAC tarafından çevresel etki değerlendirmesini değerlendirmek üzere atanan iki üyeli alt komite (MER) rapor ciddi eksiklikler tespit etmiş ve hava kirliliğine neden olan bitki örtüsü gibi bazı gelişigüzel yorumları da ortaya çıkarmıştı.
Başvuran, bu durumu dikkate almamıştır. yeşil gelişme Beklenen bitki örtüsü kaybını telafi etmek için gerekli olan kamu binaları, okullar, hastaneler ve diğer topluluk binaları için plan yapın.
Nihai toplantıda revize edilmiş ÇED raporu sunuldu ve toplantıda eksiklikleri gideren bir çevre yönetim planı sunuldu.