Şimdi Çağ, Biz Ventures’ın kredi sübvansiyon planındaki dolandırıcılığı işaret ediyor | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member
THIRUVANANTHAPURAM: CAG denetim ekibi 2021-22 yılı için ortak sorumluluk grubu (JLG’ler) kredi düzenlemesinde usulsüzlükler ve dolandırıcılık tespit ettiğinden, mektup kuyruğundan zaten sersemlemiş olan şehir şirketi daha fazla sorun yaşayabilir. Yerel fonun denetim ekibi ilk olarak 2020-21 raporunda JLG’ler için hibe tutarının ödenmesindeki sahtekarlığı keşfetti ve 1,26 Rs için bir denetim itirazında bulundu.
CAG ekibine soruşturmayı derinlemesine incelediği ve iki mali yıl boyunca belgeleri inceledikten sonra usulsüzlükleri bildirdiği söylendi. Kaynaklara göre, CAG denetimi tarafından 4 crore’den fazla dolandırıcılık tespit edildi.
Thiruvananthapuram Corporation’ın düzenli denetimi ve bölge merkezli denetim verileri toplamasının denetim bulguları Cumartesi günü yapılan bir toplantıda sunuldu. Firma yetkilileri konunun araştırılacağını ve alınan önlemlerin CAG’a bildirileceğini bildirdi.
Kaynaklar, CAG’den üç kişilik bir ekibin, projenin uygulanmasında daha fazla usulsüzlük ortaya çıkarmadan önce yerel fon kontrol yetkilileriyle görüştüğünü ve dolandırıcılığı tartıştığını doğruladı.
Program kapsamında, SC topluluğundan beş kadından oluşan bir grup, banka kredisinin %85’ini (3 lakh Rs’ye kadar) serbest meslek programları için hibe olarak kullanabilir.
Yararlanıcılar kast belgesini Taluk ofisinden sağlamalıdır. Yerel fonun denetim ekibi, kast sertifikalarının çoğunun sahte olduğunu keşfetmişti. Tahsildar’ın imzasını ve makam mührünü taşıyan bölümlerin bir belgeden kopyalanarak başka bir belge grubuna eklendiği ve daha sonra kast sertifikaları olarak düzenlendiği ortaya çıktı. Girişler de yanlış bir şekilde verildi. Lehdarların baş harfleri ve adresleri de birçok sertifikada farklıydı ve bazı sertifikalarda numaraların silindiği görülüyordu.
Denetim, sertifikaların doğruluğunu Thiruvananthapuram taluk tahsildarıyla karşılaştırdı ve üretilen 17 sertifikanın hepsinin sahte olduğu tespit edildi. Farklı yerlerden yararlananlar için kredi yaptırım yazısı ve değerlendirme belgesi tek bir banka tarafından düzenlendi. Denetim raporunda, grupların bankadan kredi tutarını kullanıp kullanmadıkları veya ticari girişime başlayıp krediyi geri ödemeye başlayıp başlamadıkları gibi hususların henüz belirlenmediğine dikkat çekiliyor.
Yerel fonlar denetim departmanı, denetim görevlilerinin bariz usulsüzlükler keşfetmesinin ardından kısa süre önce endüstri yayım görevlisini 2021-22 için dosyalar hazırlamaya çağırdı.