Skeç sırası: Kerala bakanı V Sivankutty sanatçı grubunu suçladı, soruşturma emri verdi | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member

THIRUVANANTHAPURAM/KOCHI: Devlet okul sanat festivalinin açılışında tartışmalı skeçi sahneleyen Perambra merkezli sanatçı grubu Malayalam Teatral Miras ve Sanatlar (Matha), sanat festivalinin gelecekteki sürümlerinden men edildi, eğitim bakanı söyledi V Sivankutty.
Skeçte, geleneksel Arap başlığı Kaffiyeh giyen bir teröristi alt eden ordu personeli yer alıyordu. Bakan, bu görüntünün LDF’nin ideallerine aykırı olduğunu söyledi.
Hükümet, tartışmayla ilgili soruşturma talimatı verdi. Sivankutty, müdürden bir hafta içinde bir rapor sunması için kamu talimatlarını istedi.
Sivankutty, programların gösterimi için toplanan karşılama komitesinin tüm programların provalarına tanık olduğunu söyledi. Ancak Matha bir kostümlü prova düzenlemedi, bu nedenle komite skeç için kullanılan kostümlerin farkında değildi. tnn
Milli Eğitim Bakanı: LDF’nin ideallerine karşı skeç kıyafetlerine hoş geldiniz
Eyalet hükümeti, okul sanat festivalinde gerçekleşen ‘Drishya Vismayam’ ile ilgili tartışmalara ilişkin soruşturma emri verdi. Eğitim Bakanı V Sivankutty, müdürden bir hafta içinde bir rapor hazırlaması için kamu talimatlarını istedi. Tartışma, festivalde seslendirilen hoş geldin şarkısında Müslüman bir adamın terörist olarak tasvir edilmesi üzerine odaklanıyor.
Bu arada eğitim bakanı, ulusal gençlik festivalinde karşılama skeçine ev sahipliği yapan Perambra merkezli sanatçı grubu Malayalam Teatral Heritage and Arts’ın (Matha) gelecekteki gençlik festivallerinden men edildiğini söyledi. Sivankutty, karşılama şarkısının yorumunun LDF’nin ideallerine aykırı olduğunu söyledi.
Bakan, gençlik festivalinde gösterilerin gösterimi için oluşturulan karşılama komitesinin tüm programların provalarına tanık olduğunu söyledi. Ancak Matha’nın sahnelediği bu karşılama şovu kostümlü prova yapmadığı için komite sahnede kullanacakları kostümlerden habersizdi.
Müzikal, Hint Ordusunun ilk perdede bir askeri vurup öldüren bir teröristi tutukladığını gösteriyordu. Terörist, Keffiyeh (erkekler tarafından giyilen geleneksel bir Arap başlığı) takan silahlı bir adam olarak tasvir edildi.
“CM azınlık topluluğundan özür dilemeli”
Bu arada Kongre lideri K Muraleedharan, Başbakan Pinarayi Vijayan’ın yakın zamanda düzenlenen devlet okulu sanat partisindeki açılış skeçindeki ciddi hatalar için Kerala’daki azınlık topluluklarından özür dilemesi gerektiğini söyledi.
Salı günü Koçi’de medya mensuplarına konuşan Muraleedharan, Eğitim Bakanı V Sivankutty ve PWD Bakanı Mohamed Riyas’ın Kozhikode’de kamp kurarak programın düzenlenmesinde aktif olduklarını ve açılış programında böyle bir hatadan kendilerinin sorumlu olduğunu söyledi.
“Eyalet hükümeti tarafından düzenlenen okul sanat partisiyle ilgili olayla ilgili kim soruşturma emri vermeli? Soruşturmayı Başbakan Narendra Modi yapmalı mı?” CM, olaydan ahlaki olarak sorumlu ve Kerala’daki azınlık topluluğundan özür dilemesi gerektiğini söyledi.