Tarçın Katkısı: Gıda Güvenliği Departmanı Nöbeti | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member
Thiruvananthapuram: Sahte olan raporlar göz önüne alındığında tarçın ilçe genelindeki pazarlarda yaygın olarak satılmaktadır. gıda güvenliği departmanı büyük süpermarket ve mağazalarda denetimler gerçekleştirdi.
Tarçın kullanılarak tağşiş edilir Çin tarçınıÇin’den daha düşük bir fiyata ithal edilen ve öngörülen sınırın üzerinde tüketildiğinde insan vücudu için toksik olan.
Gıda güvenliği yetkilileri, son günlerde 10’dan fazla satış noktasından tarçın örnekleri topladı ve test için laboratuvara gönderdi.
Orijinal tarçın piyasada kg başına 1.300 Rs’ye mal olurken, Çin tarçını ile karıştırılmış karıştırılmış tarçın 250 ila 400 Rs’ye satılıyor. Sinameki çok ucuz olduğu için piyasada genellikle tarçın olarak satılıyor veya tüccarlar tarafından ucuz bir ikame olarak kullanılıyor. .
yönergelerine göre Hindistan Gıda Güvenliği ve Standartları Kurumu (FSSAI) kumarin içeriğinin izin verilen maksimum limiti ağırlıkça %0,3’ü geçmemelidir. Bununla birlikte, Çin tarçını %0,8 ila %10,63 aralığında bir kumarin içeriği içerir. Tarçın çeşitleri ise yaklaşık %0,2 oranında kumarin içeriğine sahiptir.
Sinameki genellikle tarçından daha ucuzdur ve bu nedenle tarçını karıştırmak için kullanılır. Genellikle yanlış etiketlenir ve tarçın olarak satılır. Tüketiciler tarçın ve tarçını görünüşlerinden kolaylıkla ayırt edebilirler. Sinameki kabuğu tabakası nispeten kalındır ve çubuk haline getirilirken, tarçın tabakaları nispeten incedir ve sigaraya benzer” dedi.