Teyakkuz ve Yolsuzlukla Mücadele Büro Baskınları, CMDRF Harcaması Üzerindeki Dolandırıcılığı Ortaya Çıkardı | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member

T’PURAM: İhtiyat ve Yolsuzlukla Mücadele Bürosu (VACB), bazı ajanların, doktorlar ve başbakandan para almak için komplo kuran kişiler korku destek fonu (CMDRF) bu tür bir yardım için uygun olmadıklarında bile.
CMDRF Operasyonu başlıklı ülke çapında bir aramada VACB ekipleri, aynı doktor tarafından hiçbir rahatsızlığı olmayan birkaç kişiye birden fazla tıbbi sertifika verildiğini ve ardından bu sertifikaları CMDRF’den mali yardım almak için kullandığını keşfetti.
Başvurular, bu kişiler tarafından, başvuru formlarında iletişim numarası olarak telefon numaralarını kullanan aracılar aracılığıyla yapılmıştır. Daha sonra başvurandan alınan mali yardımın bir kısmını talep etmişlerdir.
Thiruvananthapuram’daki Anchuthengu’da, ofisten gelen hafiyeler CMDRF kapsamında 16 yardım talep formunda tek bir temsilcinin telefon numarasının kullanıldığını tespit etti. Kollam’da Punalur taluk’ta tek bir doktorun 1.500 sağlık raporu düzenlediği öğrenildi. Doktor aynı ailenin dört üyesine de iki gün içinde sağlık raporu verdi.
Kottayam’da ekip, bir kişinin çeşitli rahatsızlıkları gerekçe göstererek üç kez – bir kez 5.000 Rs ve iki kez 10.000 Rs – yardım almayı başardığını buldu. Her üç vakada da tıbbi sertifika, Kanjirapally Devlet Hastanesindeki bir ortopedi uzmanı tarafından verildi.
Idukki’de teyakkuz, başvuruların ve ayrıntıların uygulamalarda birkaç kez düzenlendiğini ve başvuru formlarında gösterilen telefon numaralarının acentelere ait olduğunu ve Ernakulam’da 3.00.000 Rs ve 45.000 Rs’nin bulunduğunu tespit etti. ekonomik olarak sağlıklı, ikamet etmeyen Keralitlere verildi.
Teyakkuz müdürü Manoj Abraham, gelir belgelerinin ve tıbbi beyanların doğruluğunun teyit edileceğini, ayrıca ajanların ve hükümet yetkililerinin komisyon parasını kabul edip etmediğinin de araştırılacağını söyledi. Ayrıntılı bir rapor hükümete sunulacak” dedi.