Tharoor, Udf Protestocularıyla Buluştu | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member
Thiruvananthapuram: Kongre lider ve Thiruvananthapuram Milletvekili Shahi Tharoor Perşembe günü yaptığı açıklamada, şirket belediye başkanı Arya Rajendran’ın geçici olarak boşalan yerleri parti adaylarıyla doldurmak için yaptığı iddia edilen girişimler nedeniyle istifasını talep eden ilk kongre lideri olduğunu söyledi. Burada belediye başkanına karşı UDF protestosundan bahsetti.
Aniden devlet siyasetine katılımını artırmaya başlayan Tharoor, muhalefet liderine dolaylı olarak yanıt verdi. vd Satheesan’ın, Tharoor’un seçim bölgesindeki CPM belediye başkanına karşı düzenlenen greve gereken ilgiyi göstermediği yönündeki iddialı açıklaması. “Belediye başkanına yönelik grevi desteklediğimi bazıları unutmuş görünüyor. Hatta belediye başkanının istifasını isteyen ilk lider bendim. 7 Kasım’da da aynısını talep ettim ve pozisyonumda bir değişiklik yok” diyen Tharoor, geçici işlerde bile olsa istihdama uygun kişilerin fırsat eşitliğini reddetme uygulamasının tartışılması gereken bir şey olduğunu sözlerine ekledi.
“Konuları derinlemesine inceledikten sonra pozisyon alırım. Thiruvananthapuram şirketindeki sarsıntı durumunda, ajitatörlerin yanındayım” diyerek, başkentte olmadığı ve çeşitli diğer programlarla meşgul olduğu için protestocuları kişisel olarak karşılayamayacağını da sözlerine ekledi. Protestocularla dayanışmamı ifade etmek için ilk fırsatta buraya geldim” dedi.
Sorulduğunda Tharoor, yaptığı yanlışlardan dolayı Başbakan Pinarayi Vijayan’ı eleştirmekten korkmadığını söyledi. Tharoor’un pan-Kerala etkisi yaratma girişimine karşı çıkanların ana eleştirilerinden biri, onun Pinarayi Vijayan hükümetine karşı yumuşak davranmasıydı.
Bu arada eski muhalefet lideri Ramesh Chennithala, Satheesan’ın Tharoor aleyhinde hiçbir şey söylemediğini söyledi. “Partide tüm liderlerin yeri var. Partinin birlik olma zamanı. .. Herkes parti kadrosu içinde faaliyet gösterdiğinden emin olmalı,” diyen Ramesh, KPCC Başkanı K Sudhakaran’ın Tharoor sorunuyla ilgili kamuya açıklamaları yasaklaması nedeniyle sözlerini kısıtladığını da sözlerine ekledi.