THRISSUR: Bir robot fil sunulacak Irinjadapilli Irinjalakuda yakınlarındaki Kallettumkara’daki Sree Krishna Tapınağı’nın eyalette ilk olduğu söyleniyor.
3 metre boyunda ve 800 kg ağırlığındaki robot fil, kauçuk kaplamalı demir çerçeve kullanılarak yapılmıştır. Fil, Hindistan Hayvanlarına Etik Muamele İçin İnsanlar (Peta) tarafından Irinjadapilli ailesine ait tapınağa takdim edildi.
Buna göre Rajkumar Namboothiri Irinjadapilli ailesinden bu fil, yaşayan filler gibi kuyruğunu ve kulaklarını sallayabilir. Ayrıca mahut bir düğmeye bastığında hortumundan su püskürtebilir. Bu amaçla robot file elektrik motorları yerleştirilmiştir. fonksiyonlar.
Fil, 5 lakh Rs maliyetle inşa edildi. Her zamanki tapınak alayları için filin üstüne dört kişi oturabilir.
Tapınak yetkilileri, canlı fillerin bakımı ve geçit töreniyle ilgili çeşitli risk ve maliyetlerden kaçınmak için böyle bir adım attıklarını söylediler. Canlı fillere yapılan işkenceyi de önlemek istediklerini söylediler ve bunun diğer tapınakların izleyeceği çığır açıcı bir girişim olmasını umdular.
‘ olarak vaftiz edilen filIrinjadappilli Raman26 Şubat’ta tapınağa resmen takdim edilecek.