V Sivankutty: Merkezin kararı tartışılacak: Edu Min | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member

Thiruvananthapuram: Eğitim Bakanı V Sivankutty merkezin I. Sınıfa kabul için asgari yaş olarak altı belirleme kararının eyalette tartışılacağını söyledi. Devletten henüz bu konuda bir yönlendirme gelmedi” dedi.
Şu anda, eyalet hükümeti tarafından belirlenen Sınıf I’e kabul için minimum yaş beş yıldır. Ancak, Merkezin yeni önerisi reddedilemez. Bakan, bu nedenle eyalet hükümetinin ilgili herkesle konuşacağını ve fikirlerini isteyeceğini söyledi.
“Eyalet hükümeti Merkez’den resmi iletişim bekliyor. Uygulamaya geçmeden önce Kerala’daki durumun da analiz edilmesi gerekecek. Bu sosyal bir mesele ve bu nedenle hükümetin bunu toplumun tüm kesimleriyle tartışması gerekecek” dedi.
Merkez, Birliğin tüm eyaletlerini ve bölgelerini Sınıf I’e kabul için minimum yaşı altı olarak belirlemeye yönlendirmişti. Birlik Eğitim Bakanlığı, tüm eyaletlerden okula kabul yaşlarını 2020 Ulusal Eğitim Politikası ile uyumlu hale getirmelerini istedi.