Vacb, 2022’de 47 yolsuzluk vakasında 56 tutuklama yaptı | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member
Thiruvananthapuram: İhtiyat ve Yolsuzlukla Mücadele Bürosu (VACB) 2022 yılında rüşvet alırken 47 düşme davasında çeşitli departmanlardan 56 devlet yetkilisini tutukladı ki bu, soruşturma firmasının kurulduğu 1964 yılından bu yana bu tür girişimlerin en yüksek sayısı.
Bu tür baskınların en fazla sayısı, 14 düşme vakasının gerçekleştirildiği yerel özyönetim ve gelir dairelerinde gerçekleştirildi, ardından sağlık (yedi), kayıt (dört), genel eğitim, Kerala su idaresi (ikişer) ve polis, sivil ikmal, enerji ve metroloji departmanlarında birer tane.
En fazla kamu görevlisi 20 ile vergi dairesine rüşvet vermekten tutuklandı. Bunu, mahalli idareler (15), sağlık (yedi), kayıt (beş), genel eğitim, KWA (ikişer) ve birer birer takip etti. polis, sivil malzeme, enerji ve metroloji departmanlarından. 2018’den 2021’e kadar VACB’ye bağlı düşme sayısı sırasıyla 16, 17, 24 ve 30’du.
Teyakkuz tarafından habersiz kontrol sayısı da geçen yıl en yüksek oldu. Geçen yıl, teşkilatın dedektifleri tarafından günlük ortalama 4,7 olmak üzere en az 1.715 sürpriz kontrol yapıldı. Bunlardan 13’ü motorlu taşıtlar, genel eğitim, yerel özyönetim, lise, sağlık, kayıt, gelir, özürlü ve sivil tedarik departmanları.
Geçen yıl VACB ayrıca 75 davada mahkumiyet kararı almayı ve 62 davada mahkemeye resmi rapor sunmayı başardı. VACB ayrıca 88 ihtiyat soruşturması, 116 gizli soruşturma ve dokuz mahkeme soruşturması başlattı. Ayrıca 2022’de servis tarafından en az 446 ön soruşturma yürütüldü ve geçen yıl 178 durum tespiti davası kaydedildi.
Geçen yıl, yolsuzlukla mücadele bilinçlendirme kampanyasının bir parçası olarak, ajans ayrıca çeşitli departmanların iç teyakkuz ekibi için çeşitli dersler ve eğitim kursları sağladı.