Thiruvananthapuram: Thiruvallom’da doğan Binu Punchakkari, Vellayani kendi yaptığı bir teknede toplayarak daha fazla plastik atık biriktirdi. Son iki buçuk aydır bu proje üzerinde çalışan kaynak atölyesinin sahibi yaklaşık 400 kilogram Gölün farklı yerlerinden plastik atık.
Kannukalichalu Palam gibi gölün farklı bölgelerine gitmeyi başaran 49 yaşındaki adam, Kireedam Palam, Pallikkathode ve Kulangara bir kez bile tek başına dört torba plastik şişe topladı. “Vellayani temizliği üzerinde çalışmaya başladım ve burada her gün biriken devasa miktarda çöpü gördüm. Göl, yakındaki en az beş panchayat için birincil içme suyu kaynağıdır ve kimsenin onu korumakla bir ilgisi yok gibi görünüyordu. Panchayat yetkilileri ve sakinleri çabalarım için takdirlerini ifade etseler de, tüm plastiği etkili bir şekilde geri dönüştürmek için ilgili makamlardan bir çözüme gerçekten ihtiyacım var. Şu anda çoğunu bende tutuyorum, bir kısmı da yerel koleksiyoncular tarafından götürülüyor” dedi.
Gölden çöp toplamak için bir vinç ve yabani otları temizlemek için elektrikli bir çalı tırpanı da yapan Binu, makineler ve aletler geliştirmenin her zaman tutkusu olduğunu söyledi. Eşi Bindu ve iki çocuğunun desteği onu daha büyük hayaller kurmaya motive ediyor. “X sınıfından sonra çalışmaya devam edemesem de, fikirleri denemekten ve sıfırdan bir şeyler inşa etmekten asla vazgeçmedim. Yıllardır kendi projelerimi finanse ediyorum. Üzerinde çalıştığım son bisiklet, aynı anda üç yolcu tarafından kullanılabilen bir tür tandem bisiklet” dedi.