Whatsapp Sesli Arama Nasıl Yapılır ?

Hacergul

Global Mod
Global Mod
Whatsapp Sesli Arama Nasıl Yapılır?

Whatsapp, günümüzde milyonlarca insanın iletişim kurmak için kullandığı popüler bir mesajlaşma uygulamasıdır. Metin mesajlarının yanı sıra, Whatsapp aynı zamanda sesli arama özelliğiyle de kullanıcılarına iletişim imkanı sunar. Peki, Whatsapp üzerinden nasıl sesli arama yapılır? İşte adım adım rehberimiz:

1. Whatsapp Uygulamasını Açın

İlk adım olarak, Whatsapp uygulamanızı akıllı telefonunuzda açın. Whatsapp'ı açtığınızda, genellikle son görülen mesajlarınızın bulunduğu bir ana ekranla karşılaşırsınız.

2. Kişiyi Seçin

Sesli arama yapmak istediğiniz kişiyi seçin. Bunun için, iletişim kurmak istediğiniz kişinin adını arama kutusuna yazabilir veya Whatsapp kişi listesinden seçebilirsiniz.

3. Arama Düğmesine Basın

Kişiyi seçtikten sonra, onun profil ekranına giriş yapacaksınız. Profil ekranında, üst kısımda bulunan telefon simgesine dokunarak sesli arama işlemini başlatabilirsiniz.

4. Bekleyin ve Konuşun

Sesli arama işlemini başlattıktan sonra, karşı tarafın cevap vermesini bekleyin. Karşı taraf aramayı kabul ettiğinde, arama ekranı görünecek ve siz karşı tarafa sesli olarak iletişim kurabileceksiniz.

5. Aramayı Sonlandırın

Sesli görüşme yapmak istediğiniz süre boyunca konuştuktan sonra, görüşmeyi sonlandırmak için ekranın altında bulunan kırmızı renkli telefon simgesine dokunarak aramayı sonlandırabilirsiniz.

6. İşte Bu Kadar!

Tebrikler, artık Whatsapp üzerinden başarılı bir şekilde sesli arama yapmayı öğrendiniz! Daha sonra ihtiyacınız olduğunda bu adımları tekrarlayarak sesli arama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Diğer Sıkça Sorulan Sorular

1. Whatsapp'ta Sesli Arama Ücretli mi?

Hayır, Whatsapp üzerinden yapılan sesli aramalar genellikle ücretsizdir. Ancak, sesli arama sırasında kullanılan veri miktarı mobil internet planınıza bağlı olarak değişebilir, bu yüzden mobil veri kullanımınızı gözden geçirmekte fayda var.

2. Sesli Arama Yapmak İçin İnternet Bağlantısı Gerekli mi?

Evet, Whatsapp üzerinden sesli arama yapabilmek için internet bağlantısına ihtiyacınız vardır. Sesli aramalar Wi-Fi veya mobil veri bağlantısı üzerinden gerçekleştirilir.

3. Grup Sesli Arama Yapabilir miyim?

Evet, Whatsapp üzerinden grup sesli arama yapabilirsiniz. Grup sesli arama yapmak için öncelikle bir grup oluşturmalı ve ardından grup üyelerini arama ekranında seçmelisiniz.

4. Whatsapp'ta Sesli Arama Nasıl Engellenir?

Eğer bir kişinin size Whatsapp üzerinden sesli arama yapmasını engellemek istiyorsanız, o kişiyi engelleyebilirsiniz. Bunun için, kişinin profil ekranına giderek "Engelle" seçeneğine tıklayabilirsiniz.

5. Hangi Cihazlarda Whatsapp Sesli Arama Yapılabilir?

Whatsapp, hem iOS hem de Android işletim sistemlerinde sesli arama özelliğini destekler. Dolayısıyla, hem iPhone hem de Android telefonlar üzerinden sesli arama yapabilirsiniz.

Whatsapp üzerinden sesli arama yapmak oldukça kolaydır ve dünya genelindeki insanlar arasında popüler bir iletişim yöntemidir. Yukarıdaki adımları izleyerek siz de Whatsapp üzerinden kolayca sesli arama yapabilirsiniz.